Politie Zeeland


---


W-775-2006 Runderen in beslaggenomen
Vandaag heeft de politie in samenwerking met de AID 55 runderen in beslaggenomen op een bedrijf aan de Zwaanweg in Koudekerke.
Eerder deze maand werd aan hetzelfde bedrijf ook al een bezoek gebracht. De eigenaar kreeg toen een officiële waarschuwing omdat hij zijn vee niet goed zou behandelen. Tijdens de hercontrole van vandaag bleek dat hij hieraan geen gehoor had gegeven waarna de dieren in beslag werden genomen. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

(zie ook onderstaand persbericht van 1 februari jl.
Bekeurd bij controle
Gistermiddag werden bij een bedrijf aan de Zwaanweg in Koudekerke bekeuringen uitgedeeld door de AID.
In het bedrijf werd een controle uitgevoerd door de AID, de Zeeuwse Politie en de gemeente Veere. Het bedrijf voldeed niet aan sommige gestelde milieu-eisen. Er werden bijvoorbeeld bestrijdingsmiddelen aangetroffen die niet deugdelijk opgeslagen waren. Ook kreeg de eigenaar van het bedrijf een officiële waarschuwing, omdat hij zijn vee niet goed zou behandelen. Er werd o.a. geconstateerd dat er veel te veel runderen in een stal stonden en dat deze geen droge ligplaats hadden. Ook hadden de dieren die in een weiland liepen geen drinkwater tot hun beschikking. Bij deze mijnheer zal binnenkort nog een hercontrole plaatsvinden.

W-776-2005 Woninginbraak in Middelburg
Woensdagavond tussen 21.00 en 22.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Spuistraat.
Nadat er een raam was vernield werd de woning doorzocht. Vermist worden foto-apparatuur en sieraden met een gezamenlijke waarde van enkele honderden euro's.

O-777-2006 Inbraak in bedrijfsauto
Op het Plein in Borssele is in de nacht van woensdag op donderdag electrisch gereedschap weggenomen uit een geparkeerd staande bedrijfsauto.
Het gereedschap heeft een waarde van een paar honderd euro.

Z-778-2006 Belg moet rijbewijs inleveren
Van een 32-jarige Belgische automobilist is donderdagavond bij een alcoholcontrole op de N58 bij Sluis het rijbewijs ingevorderd.
Uit de blaastest bleek dat hij ruim 2 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij ontving tevens een dagvaarding om zich voor de rechtbank te komen verantwoorden.

O-779-2006 Aanrijding op A58
Op de A58 ter hoogte van Goes zijn donderdagmorgen rond 08.00 uur twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen.
Een automobiliste uit Zierikzee (leeftijd onbekend) wilde naar de linkerbaan gaan om de auto voor haar in te halen. Op dat moment werd zijzelf ingehaald door een 57-jarige automobilist uit Middelburg waarna beide voertuigen met elkaar in botsing kwamen. Door de klap van de aanrijding kwam de automobiliste tegen de middenvangrail tot stilstand. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij, hun auto's raakten beschadigd.

---- --