Time : 9:17:48 PM
Date : Thursday, February 16, 2006
Sender Name: Nuon

Nuon distantieert zich van ontoelaatbare verkoopspraktijken.

Vilvoorde, 16 februari 2006 - Als reactie op het parlementaire debat tussen het sp.a-kamerlid Magda De Meyer en minister Freya Van den Bossche met betrekking tot de verkoopspraktijken van energiebedrijven, distantieert Nuon zich uitdrukkelijk van de door de politici opgeworpen verkoopspraktijken.

Het spreekt voor zich dat Nuon als grootste en meest zichtbare nieuwe energieleverancier geen enkel belang heeft bij eventueel ontoelaatbare verkoopspraktijken. Integendeel, zij kan hiervan enkel zelf het grootste slachtoffer zijn.

Nuon gebruikt een aantal externe, onafhankelijke verkoopskanalen die zeer duidelijke en ethische instructies moeten naleven.

Bovendien heeft Nuon een controlemechanisme uitgebouwd dat veel verder gaat dan hetgeen in de deontologische code van minister Freya Van den Bossche wordt opgelegd.

Nuon is zoals voorheen vragende partij om elk dossier dat te maken heeft met wanpraktijken volledig uit te klaren en zal, zoals in het verleden haar volle steun verlenen aan elke actie tot naleving van de gedragscode voor energieleveranciers.

Over Nuon
Nuon Belgium is de grootste nieuwkomer op de Belgische energiemarkt met meer dan 400.000 elektriciteits- en aardgasaansluitingen. Om zijn marktaandeel in de toekomst op een structurele wijze te kunnen vergroten, investeert Nuon Belgium ook in eigen productiecapaciteit in België. Nuon Belgium telt 150 medewerkers en zal in 2005 een netto omzet van om en bij de 0,4 miljard euro realiseren. Nuon Belgium maakt deel uit van de internationale Nuon groep, die met elektriciteit, aardgas, warmte en aanvullende diensten meer dan 2 miljoen klanten bedient in Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie.