Ingezonden persbericht

Universiteit Tsinghua start masters 75 Nederlandse topmanagers

Chinese Topuniversiteit Tsinghua start exclusieve Masters voor 75 Nederlandse executives

AMSTERDAM, 20060208 -- De Tsinghua Universiteit in Beijing, de in alle rankings op no. 1 geplaatste Chinese universiteit, biedt in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam een Executive Masters opleiding aan voor 300 executives, waarvan 75 uit Nederland. De opleiding heet OLYMBA. De thema's: Leidershap, China, Olympics en Network Economy worden op innovatieve wijze verwerkt in het gehele programma.


Nederlandse leiders bouwen een top netwerk in China
Olymba biedt Nederlandse executives de gelegenheid om een breed Chinees netwerk op te bouwen in de overheidssector en in het bedrijfsleven en om inzicht te krijgen in de snel groeiende Chinese markt. Olymba is een unieke part-time Executive Masters of Public and Business Administration. De deelnemers worden tegelijk voor leiderschap in de publieke en de private sector opgeleid.

Vrouwelijke leiders
Olymba ambieert deze leiderschapsopleiding te organiseren met tenminste 50% vrouwelijke deelnemers. Teamwork is key bij OLYMBA: de deelnemers worden in projectgroepen ingedeeld waarbij een afgewogen samenstelling wordt gemaakt tussen culturen, sociale achtergronden en sexe.

Olympische Spelen 2008
Top managers van het Organiserend Comité van de Olympische Spelen in 2008 zullen lezingen verzorgen over de voortgang van en de ervaringen tijdens het organiseren van de Spelen in Beijing. Daarnaast zullen de deelnemers actief bijdragen aan de realisatie van het Olymba Boek: "Leadership visions on the 2008 Olympics".

Economisch en maatschappelijk model China onder de loep
Het top management van het Chinese bedrijfsleven en van de publieke sector zal gedurende het gehele programma met de deelnemers in discussie gaan over de politieke, economische en sociale invloed van China op de ontwikkeling van de wereldeconomie.

Opening door Chinese Vice Premier Mrs. Wu Yi
De opleiding begint in september 2006 en zal worden geopend door de Chinese Vice Premier Mrs. Wu Yi. De afsluitende bijeenkomst van de opleiding valt samen met de Olympische Spelen in Beijing in augustus 2008.

Details op: www.olymba.org
Op donderdag avond 16 februari 2006 wordt in Amsterdam aan de UvA een informatie sessie verzorgd over Olymba met een Master Class:
"China in the Global-Network Economy".