Gemeente Smallingerland

Huldiging NK en internationale kampioenen
4 januari 2006

.

De gemeente Smallingerland gaat evenals vorige jaren alle Nederlandse en Internationale sportkampioenen uit de gemeente in het zonnetje zetten tijdens het sportgala 2005 dat wordt gehouden op vrijdag 17 februari 2006 in de Lawei.

Evenals voorgaande jaren wordt daarbij aansluiting gezocht bij de activiteiten van de Commissie Sportgala Smallingerland. Aan het begin van het gala zullen de sporters door de gemeente worden gehuldigd.

Het is voor de gemeente van het grootste belang, dat bekend is welke sportmannen / sportvrouwen / sportploegen uit de gemeente Smallingerland Nederlands of Internationaal Kampioen zijn geworden.

De commissie Sportgala heeft aangeboden de bij haar bekende namen van de Smallingerlandse sporters die in 2005 Nederlands of internationaal kampioen zijn geworden aan ons door te geven.

Om niemand te vergeten doen wij ook deze oproep op alle sporters en sportverenigingen in Smallingerlandmet de vraag aan de verenigingen en de betreffende sporters zo snel mogelijk opgave te doen bij de gemeente.

Nog even de criteria zoals die door ons worden gehanteerd:
1. De Nederlandse of Internationale kampioen(en) wonen\woonden in Smallingerland op het moment dat het Nederlands of internationaal kampioenschap werd behaald. Bij teams dient minimaal één teamlid in Smallingerland te wonen\hebben gewoond.

2. De vereniging, waarvan de Nederlandse of internationale kampioen(en) lid is, moet lid zijn van een organisatie die aangesloten is bij NOC*NSF;

3. Huldiging plaats vindt van alle sporters, die op het hoogste Nederlandse of internationale niveau kampioen zijn geworden. Dit betekent dus dat alle kampioenen op het hoogste (inter)nationale niveau zullen worden gehuldigd en niet alleen zoals voorheen de senioren.

Als u als sporter of als één van de leden of een ploeg van uw vereniging Nederlands Kampioen of internationaal Kampioen in een tak van sport is geworden, en er wordt voldaan aan bovenstaande criteria, geef dan voor 15 januari 2006 de naam(namen) door aan de gemeente Smallingerland. Dit kan schriftelijk of via e-mail: y.hoekstra@smallingerland.nl.

Het aanmeldingsformulier kunt u hier downloaden.

Voor informatie kan ook telefonisch contact worden opgenomen op nummer 0512-581494(Ynskje Hoekstra.)