Universiteit van Amsterdam

Van evolutietheorie tot zingeving


Oratie Life sciences


vrijdag 17 februari 14.30 uur

Prof. dr. J.A.S. Braekman, bijzonder hoogleraar in de Filosofie en ethiek van de levenswetenschappen vanuit humanistisch perspectief: Van evolutietheorie tot zingeving. Een humanistisch perspectief.

De recente Amerikaanse en Nederlandse discussies over intelligent design gaan in essentie niet over wetenschap, maar over zingeving. In een mede door wetenschap en technologie geseculariseerde en gedesacraliseerde wereld is het voor velen moeilijk om de filosofische

implicaties van Darwins evolutietheorie te aanvaarden. Johan Braeckman zal in zijn oratie beargumenteren dat ook een radicaal naturalistische interpretatie van de moderne evolutietheorie niet in strijd is met een mens- en levensvisie die zingeving centraal plaatst.

Dit is een overzicht van promoties, oraties, afscheidscolleges en andere activiteiten aan de Universiteit van Amsterdam. Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929. Onder aan deze agenda vindt u de rubriek Hoogleraarsbenoemingen.