Gemeente Terneuzen

Persbericht 13-02-2006

Officiële opening Sportcentrum Vliegende Vaart

Op vrijdag 17 februari wordt in Terneuzen het splinternieuwe, multifunctionele Sportcentrum Vliegende Vaart officieel geopend. Het programma start vanaf 14.30 uur en omstreeks 15.30 uur vindt de officiële openingshandeling plaats.

Nadat genodigden door gastspreker Victor Deconinck zijn verwelkomd, zal het officiële gedeelte starten met enkele toespraken door burgemeester J.A.H. Lonink, mevrouw C.J.J. de Mol-Marcusse, wethouder Sportzaken en de heer Nico Boussen, woordvoerder namens Lafoma P.P.S.

Meervoudig Olympisch zwemkampioene Inge de Bruijn en burgemeester Jan Lonink verrichten de openingshandeling; samen zullen zij op spectaculaire wijze een bijna tien meter hoog kunstwerk onthullen. Het kunstwerk, geheel uit roestvast staal, is vervaardigd door de Nederlandse kunstenaar Ronald A.Westerhuis. Hij is overigens volop in de race voor het vervaardigen van het olympisch vuur voor de Olympische spelen in Beijing 2008.

Aansluitend worden er in het sportcentrum enkele topsportdemonstraties verzorgd door onder andere wereldkampioene judo Edith Bos en de nationale topturners Anthony van Assche en Carlo van Minde. Wereldrecordhoudster op de 4 x 100 meter wisselslag Hinkelien Schreuder zal samen met enkele regiotalenten een Terneuzens zwemrecord neerzetten.

Noot aan de redactie:
Wij ontvangen u graag vanaf 14.30 uur in Sportcentrum Vliegende Vaart, Vliegende Vaart 2 in Terneuzen.

Nadere informatie:
Jo van Remortele, Accommodatiemanager
tel. 0115-455 763
e-mail: j.vanremortele@terneuzen.nl

Yvonne Wanders, afdeling Communicatie
tel. 0115-455 525
e-mail: y.wanders@terneuzen.nl

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl | disclaimer | copyright