Gemeente Amsterdam

kick-off Koken met klasse met Ryan Babel en Urby Emanuelson

14 februari 2006
---
Persbericht

Op vrijdag 17 februari is de kick-off van Koken met Klasse op basisschool Olympia in Amsterdam. Tijdens deze kick-off koken Ajax-voetballers Ryan Babel en Urby Emanuelson samen met leerlingen van groep 8 een gezonde multiculturele maaltijd.

Wat is Koken met Klasse?

Vanaf 14 februari krijgen leerlingen van groep 7 en 8 van verschillende Ryan Babel van Ajex Amsterdamse basisscholen les over gezonde voeding en bewegen, onder leiding van diëtistes en bekende Nederlanders (o.a. Ryan Babel (Ajax), Urby Emanuelson (Ajax), Liesbeth Staats (Jeugdjournaal), Mohammed Chaara (Shouf Shouf)). Op vrijdag 17 februari is de officiële kick-off.

De leerlingen gaan tijdens de les boodschappen doen in een mobiele supermarkt, die speciaal wordt ingericht op hun school. Ze bereiden vervolgens op school een gezonde multiculturele maaltijd voor hun ouders en leraren. Op die manier krijgen ze op speelse en actieve wijze voorlichting over een gezond eet- en leefpatroon. Aan het eind van de les krijgen de leerlingen een lesbrief mee naar huis, boordevol informatie over gezonde voeding en beweging.

Urby Emanuelson Koken met Klasse wordt de komende weken gegeven op de volgende scholen: OBS Olympia, Paulusschool, de Meidoorn, Immanuelschool, De Kleine Reus, Sint Jan de Doper, De Kaap en J.P. Coenschool.

Prijsvraag

Aan het project is een prijsvraag gekoppeld. De leerlingen wordt gevraagd hun favoriete (gezonde!) recept in te sturen. Een jury van deskundigen zal zich over de inzendingen buigen. De winnaar kookt het gerecht samen met zijn of haar klas tijdens een feestelijke middag in restaurant Fifteen.

Programma

* 14.00 uur Persontvangst * 14:30 uur Ryan Babel en Urby Emanuelson koken samen met de leerlingen van groep 8 een gezonde maaltijd * 16:00 uur Diner met ouders

Koken met Klasse is een project van Stichting Whole 9 en Diversion (www.diversion.nl) en wordt ondersteund door Stichting DOEN, stichting Kinderpostzegels, Skanfonds, Stichting Snickers de Bruijn, DeliXL, GGD Amsterdam, restaurant Fifteen, Princess en Ajax.