Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond


1

PERSBERICHT


14 februari, 2006

Engelhardt mist World Baseball Classic

Bryan Engelhardt reist komende vrijdag, 17 februari, niet mee naar Bradenton in Florida, waar het Nederlands honkbalteam zich voorbereidt op de World Baseball Classic van begin maart in Japan, Puerto Rico en de Verenigde Staten.

Engelhardt (24) miste bijna het gehele seizoen 2005 vanwege een slepende armblessure. De buitenvelder kwam weliswaar aan het eind van de competitie weer een negental wedstrijden in actie voor zijn club Instant Holland Almere en trainde van de winter ook regelmatig mee met de selectie van Oranje. Maar bondscoach Robert Eenhoorn vindt het niet verstandig om de 'lefty' nu al bloot te stellen aan het geweld van de Major League-werpers, waarmee het Nederlands team tijdens de Classic wordt geconfronteerd.

Nederland is voor de eerste ronde van het nieuwe, prestigieuze evenement ingedeeld in poule C. De Europees kampioen speelt zijn wedstrijden in San Juan, Puerto Rico. Tegenstanders zijn het gastland, Panama en wereld- en Olympisch kampioen Cuba. De World Baseball Classic begint op 3 maart in Tokio; de finale is op 20 maart in San Diego. Oranje speelt op woensdag 8 maart eerst tegen Puerto Rico.

Voor nadere informatie:
Loet van Schellebeek, tel. 0182 530961, email: loetvanschellebeek@gmail.com

Nadere informatie te verkrijgen bij: KNBSB, Perkinsbaan 15, 3439 ND Nieuwegein, Tel: 030 - 607 60 70, fax: 030 - 294 30 43 E-mail: baseball.softball@knbsb.nl


---- --