Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Persbericht van woensdag 15 februari 2006

Meerssen viert op vrijdag 17 februari 2006
de opening van een nieuw jongerencentrum!

Van 19.00-22.00 uur is iedereen - dus jong en oud! - welkom tijdens de opening van het nieuwe jongerencentrum in het voormalige bibliotheekgebouw aan de Markt 29 te Meerssen. Tijdens de avond zijn er optredens van de lokale rockgroep Yellow Monkey (School of Rock), de Dancing Wizardz (professionele Breakdance en Streetdance) en de populaire rapgroep Pikkatrillaz uit Maastricht. Natuurlijk wordt er tijdens de avond gezorgd voor een hapje en een drankje. Bij deze gelegenheid wordt ook de nieuwe jongerenwebsite gelanceerd en tevens de naam van het jongerencentrum bekendgemaakt. Jongerencentrum en jongerensite zijn beide initiatieven van de gemeente Meerssen. De officiële openingshandeling wordt om 19.00 uur verricht door loco-burgemeester Jo Dejong (tevens wethouder jeugd- en jongerenbeleid).

Ontmoetingsplaats voor jongeren van 12-21 jaar
Het nieuwe jongerenhonk is bedoeld als ontmoetingsplaats voor alle jongeren in de gemeente Meerssen van 12 tot 21 jaar. Een plek waar je komt om elkaar te ontmoeten, wat bij te kletsen, naar muziek te luisteren, te dansen of om je hobby uit te oefenen. Je hoeft geen lid te zijn, maar kunt gewoon gezellig langskomen en eventueel in samenwerking met de jongerenwerker en overige begeleiders meedoen aan een activiteit, of zelf het initiatief nemen om een leuke activiteit te organiseren. Het nieuwe jongerencentrum is dus een leuke plek om naartoe te gaan! Overigens is het ook de bedoeling dat vanuit het jongerencentrum actief invulling zal worden gegeven aan de nieuwe Jongerensite Meerssen: de nieuwe website voor en door jongeren uit de gemeente Meerssen.

Kortom: zoek je gezelligheid temidden van leeftijdgenoten, wil je gewoon een keer een kijkje komen nemen, of heb je zelf een idee voor een (kleinschalige) activiteit? Kom dan eens langs! Het nieuwe jongerenhonk is vooralsnog twee avonden per week open, namelijk op dinsdag en vrijdag van 19-22.00 uur (max. 22.30 uur).Een aantal enthousiaste vrijwilligers zal het project ondersteunen, daarbij begeleid door jongerenwerker Vincent Frenken van de stichting Trajekt.

Het jongerencentrum is er speciaal voor jou! Meer info over activiteiten vind je straks op flyers, posters, in de lokale media en op www.jongerensitemeerssen.nl. Op die manier weet je altijd wat er te doen is!