Gemeente Sittard-Geleen

PERSUITNODIGING

Installatie Adviesraad chronisch zieken- en gehandicaptenbeleid

Sittard-Geleen, 15-2-2006 - Op vrijdag 17 februari installeert Wethouder P.J.G.J. Veugen, portefeuillehouder Welzijn en Zorg, de Adviesraad chronisch zieken- en gehandicaptenbeleid Sittard-Geleen. De installatie vindt plaats in zaal BC.001 van het Bestuurscentrum, Hub Dassenplein 3 in Sittard.

Programma
14.00 uur Welkomstwoord door wethouder P. Veugen en dhr. G. Quadakkers. 14.30 uur Officiële installatie Adviesraad chronisch zieken- en gehandicaptenbeleid. 15.00 uur Informeel gedeelte met koffie en vlaai en gelegenheid tot vragenstellen.

Het gemeentebestuur van Sittard-Geleen is verheugd dat de bestaande verschillen tussen de gehandicaptenplatforms in de voormalige fusiegemeenten overbrugbaar bleken. Er kan nu een nieuwe start worden gemaakt door een groep enthousiaste mensen die op willen komen voor de belangen van de chronisch zieke en gehandicapte inwoners van onze stad.

Sittard-Geleen is met bijna 100.000 inwoners de op een na grootste stad van Limburg. Met Heerlen en Maastricht vormt Sittard-Geleen één van de zes stedelijke netwerken in Nederland. Hoogwaardige industrie en een intensieve dienstensector maken Sittard-Geleen tot economische motor van de regio. Tegelijk zorgen het culturele klimaat, de educatieve instellingen en de rijke groenvoorzieningen voor een goede balans tussen wonen en werken. Leefbaarheid en veiligheid zijn speerpunt van beleid. Niet alleen voor de stadskernen maar ook voor wijken en dorpskernen. In deze veelzijdigheid wil Sittard-Geleen zich verder ontwikkelen tot een herkenbare en dynamische stad.