D66

Fatma Koser Kaya over discriminatie onder jongeren

17-02-2006

In samenwerking met het Da Vinci College en het Anti Discriminatie Bureau organiseert het Dordtse arbeidersvereniging uit Turkije een verkiezingsdebat dat in het teken staat van uitsluiting en discriminatie onder jongeren. Op initiatief van D.I.D. zijn vanaf 30 januari ongeveer 60 leerlingen van het Da Vinci College onderzoek gaan doen naar discriminatie op scholen. Hans van Gorkum, clustermanager van het Da Vinci College zal de resultaten van het onderzoek presenteren. Daarnaast zullen ook de thema's integratiebeleid en armoede aan de orde komen. Kamerlid Fatma Koser Kaya zal bij dit debat aanweizg zijn.

Meer weten?

D.I.D. did.dordrecht@planet.nl of Jan-Piet de Vries 078-6173454
---

D66 Enschede werkt met Boris Dittrich aan meer werk

17-02-2006

Gastcollege Boris Dittrich vrijdag 17 februari

Enschede en de regio Twente kent een relatief hoog percentage werkeloosheid, een lage arbeidsparticipatie en een laag inkomensniveau in vergelijking tot het gemiddelde in Nederland. Dat is een gegeven, maar het betekent niet dat Twente een regio zonder potentie is. Het is zaak om vanuit de kracht van onze regio deze problemen aan te pakken. D66 Enschede wil in Twente een ondernemersklimaat scheppen waar zowel werkgevers als werknemers zich thuis voelen. Dat vraagt om onconventionele maatregelen die alleen tot stand kunnen komen als ook de politiek durft te veranderen.

Op vrijdag 17 februari komt Boris Dittrich een hoorcollege geven op de Universiteit Twente, waar hij zijn ideeën komt toelichten over het flexibiliseren van de arbeidsmarkt en het 10-punten plan voor het MKB. Tevens worden de mogelijkheden voor Twente bekeken, onder andere in het licht van de plannen voor werkgelegenheid die D66 Enschede in haar verkiezingsprogramma presenteert. Daarna volgt een reactie van Frans van Vught, bij uitstek kenner van de regio Twente, de economische kracht van Twente en mogelijkheden die de regio heeft. Tot slot gaat Boris Dittrich onder leiding van Frans van Vught in discussie met de zaal.

Programma:
12:00: Aankomst Boris Dittrich en bezoek studievereniging Inter-Actief 12:20: Zaal open (complex de Waaier zaal 1)
12:30: Begin college Boris Dittrich
13.00: Kansen voor Twente
13:15: Begin discussie onder leiding Frans van Vught 14:00: Einde discussie
14:00: Koffie/Thee in Waaier Foyer

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via E.Eerenberg@d66enschede.nl

Pers
Na afloop van de discussie is er de mogelijkheid tot een interview met Boris Dittrich en/of Frans van Vught. U kunt daarvoor contact opnemen met Jasper Kerkwijk
j.kerkwijk@d66enschede.nl / 06-13379304

---

Minister Pechtold en wethouder Aboutaleb in debat over Grote Stedenbeleid
opvallende persoonlijkheden in de politieke arena: D66 minister Alexander Pechtold en PvdA wethouder Ahmed Aboutaleb. stedenbeleid waaronder integratie, veiligheid, armoede en werkloosheid.
Wat gaat er goed en wat gaat er nog niet goed? Waar ligt de van de steden zelf?
Het debat zal worden ingeleid door Ivar Manuel, lijsttrekker D66 Amsterdam. De gespreksleider is Ruben Maes. Aan het einde van het een plenaire sessie met de zaal. er een borrel.
Voor meer informatie kunt u bellen naar 020-552 3480 of mailen naar grote-steden-beleid@d66amsterdam.nl