Staatssecretaris Wijn geeft startschot belastingcampagne

Unie kbo, anbo, pcob

Staatssecretaris Wijn geeft startschot belastingcampagne ouderenorganisaties en Belastingdienst

Op vrijdag 17 februari a.s. vindt in Utrecht de officiële aftrap plaats van de belastingcampagne van ouderenorganisaties ANBO, PCOB en Unie KBO in samenwerking met de Belastingdienst. Staatssecretaris Wijn van het Ministerie van Financiën zal het woord richten tot de aanwezigen en verricht een symbolische handeling om de belastingcampagne 2006 officieel van start te laten gaan.

Vanaf dat moment kunnen de aangesloten leden van de ouderenorganisaties een beroep doen op ruim 1600 speciaal opgeleide senioren die hulp en advies bieden bij het invullen van het belastingformulier. Niet-leden kunnen gebruik maken van de service als zij lid worden van één van de 3 seniorenorganisaties. Het belastingproject van de ouderenbonden wordt ondersteund door de Belastingdienst. Zij zorgt onder meer voor het opleidingsmateriaal, docenten en leslocaties.

Voor veel senioren is het invullen van het belastingbiljet een jaarlijks probleem. Vandaar dit grootschalige project. In de campagne wordt de nadruk gelegd op het niet-gebruik van de aftrekpost buitengewone uitgaven. Veel 65-plussers, ook zij met een laag inkomen, verzuimen om teveel betaalde belasting terug te vorderen. Deze vorm van onderbenutting onder 65-plussers loopt jaarlijks in de tientallen miljoenen euro's.


---------