Gci holland pr

Burgemeester Cohen opent Dell Plaza in Amsterdam
15 jaar aanhoudende groei bekroond met nieuw Dell pand

Amsterdam, 16 februari 2006 - Eén van de grootste IT-bedrijven ter wereld opent vrijdag 17 februari 2006 een nieuw pand in Amsterdam . In vijftien jaar tijd is Dell Nederland gegroeid tot een succesvolle organisatie die vanaf haar start op Nederlandse bodem gevestigd is in Amsterdam. De officiële opening van het Dell Plaza, het nieuwe pand waar Dell naartoe verhuist, zal door burgemeester Cohen verzorgd worden.

Met de Grand Opening van Dell Plaza op 17 februari wil Dell haar commitment tot Amsterdam voor de toekomst bevestigen. Jeanine van der Vlist, algemeen directeur van Dell Nederland, verwoordt het als volgt: 'Met de vestiging van ons kantoor in een nieuw eigen en modern gebouw, maakt Dell een belangrijke investering voor de toekomst. Daarmee wil Dell aan Amsterdam, aan haar klanten en ook aan haar eigen werknemers de boodschap overdragen dat we een betrouwbaar IT-bedrijf zijn, dat stevig verankerd is op Amsterdamse bodem. Voor onze relaties hebben we een Customer Exhibition Center opgericht. Daarin kunnen ze de nieuwste producten en diensten van Dell ervaren. Ook onze werknemers zijn we niet vergeten. Het Dell Plaza is voorzien van een restaurant, een bidruimte, douches en maar liefst 180 parkeerplaatsen. Kortom: we zullen niet zo snel weggaan.'

Voor Amsterdam is de aanwezigheid van multinationals als Dell ook van groot belang. In de woorden van burgemeester Cohen: 'Amsterdam is voortdurend bezig het bedrijfsleven bewust te maken van de vele voordelen van de stad als vestigingslocatie. De leefomgeving van Amsterdam en het openbaar vervoer zijn van hoge kwaliteit, en de stad heeft geweldige distributiemogelijkheden dankzij onder meer de haven en Schiphol. Dat trekt bedrijven aan. Daar profiteert Amsterdam zelf ook weer van: grote internationale bedrijven als Dell zijn niet alleen goed voor de werkgelegenheid, ze zijn ook belangrijk voor het aanzien van Amsterdam in de wereld.'

Dell begon in 1991 haar activiteiten in Nederland met één werknemer op de eerste etage van een woonhuis aan de Egelantiersgracht in Amsterdam. Vijftien jaar later telt Dell in Nederland 800 werknemers en biedt haar nieuwe pand, gevestigd aan de Transformatorweg, nog voldoende ruimte voor de verwachte toekomstige groei. Hoe die toekomst er op technologisch gebied uitziet zal trendwatcher Adjiedj Bakas bij de Grand Opening als gastspreker toelichten. Zo'n 200 gasten, allemaal belangrijke klanten en relaties van Dell, worden bij de opening verwacht.

Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) is een vertrouwde en veelzijdige leverancier en partner op het gebied van informatietechnologie. Het bedrijf verkoopt over de gehele wereld een uitgebreid aanbod van producten en diensten, rechtstreeks aan klanten. Dell is door het blad Fortune uitgeroepen tot de meest gewaardeerde onderneming van de VS en de op-twee-na meest gewaardeerde onderneming wereldwijd. Dell ontwikkelt, produceert en levert innovatieve, op maat gesneden systemen die klanten optimale waarde bieden. De opbrengst van het bedrijf in de afgelopen vier kwartalen bedroeg 54,2 miljard dollar. Meer informatie over Dell en zijn producten en diensten is te vinden op www.dell.com.