FNV Bondgenoten presenteert rapport meldmaand vracthtvervoer

Fnv bondgenoten

Persuitnodiging

Wat? Presentatie FNV Bondgenoten resultaten meldmaand Beroepsgoederenvervoer Wanneer? Vrijdagmiddag 17 februari, 13:00 uur
Waar? Chauffeursrestaurant achter AC De Meer, Meerndijk 59, Utrecht (Afslag De Meern aan de A12)

FNV Bondgenoten presenteert vrijdagmiddag om 13:00 uur de resultaten van de meldmaand 'Gelijk werk, gelijk loon' die de bond in december 2005 organiseerde in het beroepsgoederenvervoer.
Doel van de meldmaand was het inventariseren van illegale en semi-legale praktijken die vervoersbedrijven er op nahouden als het gaat om het in dienst nemen van chauffeurs uit Oost-Europa. Via de telefoon of via internet konden vrachtwagenchauffeurs uit Nederland en buitenland de bond ontduikingsconstructies melden.

De ruim driehonderd meldingen zijn verwerkt in het rapport 'Te koop aangeboden: Poolse vrachtwagenchauffeur'. In het rapport worden zes verschillende illegale constructies onderscheiden. Per constructie worden de transportbedrijven die zich schuldig maken aan de ontduikconstructies met 'naam en rugnummer' genoemd. Ook zijn in het rapport bewijsstukken opgenomen.

Het rapport wordt morgen om 13:00 uur gepresenteerd in het chauffeursrestaurant achter de AC De Meern aan de afslag De Meern van de A12 bij Utrecht. Daarbij zijn namens FVN Bondgenoten aanwezig Jan Heilig en Huub van den Dungen. Ook zijn er verschillende vrachtwagenchauffeurs te spreken.
U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Voor meer informatie en om u aan te melden kunt u contact opnemen met Marco van Moort, persvoorlichter FNV Bondgenoten,
030-2738257 of 06-22973948.