GGD Friesland


16 februari 2006

Unieke rol Provincie bij opzet Gezondheidsbureau

Wethouder Andries Ekhart van de gemeente Sneek geeft op 17 februari a.s. op ludieke wijze het startsein voor het Gezondheidsbureau in Sneek en Nijefurd. Dat gebeurt tijdens een startbijeenkomst aan de nieuwe Zorgboulevard in Sneek waar diverse sprekers hun licht zullen laten schijnen op de totstandkoming van dit voor Nederland unieke project.

Het Gezondheidsbureau is een initiatief van GGD Fryslân en Thuiszorg Zuidwest Friesland. Inwoners van Sneek en Nijefurd, die 20 jaar of ouder zijn, kunnen er terecht voor gratis controle en advies over hun eigen gezondheid.

Het is bijzonder dat de Provincie Fryslân bij de totstandkoming van het Gezondheidsbureau zo'n belangrijke rol heeft gespeeld door een forse stimuleringssubsidie toe te kennen voor dit project. Gedeputeerde J. Ploeg gaat hier tijdens de bijeenkomst nader op in.

Mw. drs. G. Visser van het landelijk Kenniscentrum Ouderen van het NIZW licht vervolgens toe waarom het project zo uniek van opzet is. Veelal richt men zich in elders in het land namelijk op consultatiebureaus voor alleen ouderen. Het bureau in Zuidwest Friesland is ook toegankelijk voor de groep van 20 jaar en ouder.

Verder zullen de directeuren van Thuiszorg Zuidwest Friesland en GGD Fryslân, de samenwerkingspartners in dit project, tijdens de bijeenkomst hun visie geven op de ontwikkelingen die momenteel spelen in de discussie over de noodzaak en wens om tot grootschalige invoering van consultatiebureaus over te gaan.

Meer info, wat is het precies; programma startbijeenkomst.