Ingezonden persbericht


De Telefoongids benoemt Marcel van der Molen tot marketingdirecteur Suurland lokale gidsen

Amsterdam, 17 februari 2006 De Telefoongids heeft Marcel van der Molen (48) benoemd tot marketingdirecteur Suurland lokale gidsen. Suurland is een uitgeverij van lokale en gemeentegidsen en is in 2005 overgenomen door De Telefoongids. Voordat Van der Molen in zijn nieuwe functie begon, was hij bij De Telefoongids verantwoordelijk voor product innovaties, strategische initiatieven en nieuwe elektronische producten.

Enorm veel consumenten vinden hun gewenste informatie in lokale telefoon-, bedrijfs- en gemeentegidsen , zegt Van der Molen. Er is vaak behoefte aan een bedrijf of organisatie in de buurt. Vanuit mijn achtergrond en ervaring zie ik een toegevoegde waarde in mijn rol als marketingdirecteur in relatie tot de strategie van Suurland waarin lokale informatie in gidsvorm wordt gecombineerd met online.

Van der Molen heeft ruim tien jaar ervaring in diverse managementfuncties op het gebied van operations en marketing in de directory-business. Zo gaf hij een belangrijke bijdrage aan de nationale- en internationale uitbreiding van de Gouden Gids. Daarnaast werkte Van der Molen tien jaar in de reclamebranche, onder andere vanuit zijn eigen reclamebureau.

Over Suurland

Met het uitgeven van meer dan vier miljoen lokale gidsen in 80 procent van de Nederlandse gemeenten is Suurland marktleider op het gebied van lokale gidsen. Uit onderzoek blijkt dat zo n 90 procent van de consumenten behoefte heeft aan lokale informatie . Het bedrijf biedt overzichtelijke informatie over lokale bedrijven, verenigingen en instanties, en gemeente-informatie. Suurland geeft zijn publicaties uit onder verschillende merknamen zoals Stadsgids, Gemeentegids en LokaalTotaal. Daarnaast is het bedrijf ook uitgever van lokale digitale gidsen. Suurland heeft meer dan 100 werknemers op zijn kantoren in Amsterdam, Zwolle en Eindhoven. In 2005 is Suurland overgenomen door De Telefoongids BV. Meer informatie is te vinden op http://www.suurland.nl/