Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Hoogeveen, 17-02-2006

Aangehouden voor rijden onder invloed
ZUIDLAREN De politie hield in de nacht van donderdag op vrijdag op de Nieuwe Dijk in Zuidlaren een 47 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken. Omdat er een alcoholgehalte werd vastgesteld van ongeveer 1,35 promille is het rijbewijs van de man ingevorderd.

Bij inbraak weggenomen auto uitgebrand teruggevonden ERM In de buurt van Hardenberg is in de nacht van donderdag op vrijdag een uitgebrande auto aangetroffen die eerder op de avond gestolen is na een inbraak in een woning aan de Steenbakkersweg in Erm. Onbekenden hebben ingebroken in de woning. De bewoners waren niet thuis. Een deur is geforceerd. Ze namen o.a. een laptop, camera en gereedschap mee. Ook is de auto meegenomen. Deze is later in de nacht uitgebrand teruggevonden. (06-114367)

Politie houdt bestuurder aan na ongeval
ERICA Op de Verlengde Herendijk in Erica hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 31 jr. automobilist uit Spier aan. De man was op de rotonde in deze weg met zijn auto van de weg geraakt en op de kant beland. De man bleef ongedeerd. Hij belde zelf de politie. Toen deze constateerde dat de man gedronken had (1,1 promille) is hij aangehouden. Omdat de man nog in een proeftijd zit van een eerdere veroordeling voor rijden onder invloed is hem niet de mogelijkheid geboden strafvervolging met een boete af te kopen maar wordt er proces-verbaal opgemaakt.

Handtas gestolen
COEVORDEN Een 54 jr. vrouw uit Coevorden is donderdagmiddag in een supermarkt aan de Friesestraat in haar woonplaats bestolen. De vrouw deed boodschappen en had haar handtas in een boodschappentas gedaan die aan haar winkelwagentje hing. Bij de kassa bleek de handtas te zijn verdwenen. De vrouw heeft niets gemerkt van de diefstal.

Bloedproef na GHB gebruik
EMMEN In het ziekenhuis van Emmen nam een arts in de nacht van donderdag op vrijdag in opdracht van de politie bloed af van een 21 jr. inwoner van Emmen. De man was kort daarvoor op de N-34 uit zijn auto gehaald en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Gedacht werd aan een epileptische aanval. De man bleek echter drie buisjes GHB te hebben ingenomen. Een getuige die achter hem reed belde de politie omdat de man erg slingerde en o.a. een bermpaaltje omver reed. Vlak bij Emmen belandde de man weer met de auto in de berm en bleef half op de rijbaan staan. De politie trof hem achter het stuur aan terwijl hij wild om zich heen sloeg. De man verklaarde tegenover de politie dat hij uit Groningen kwam en daar drie buisje GHB had gebruikt. (06-114385)

Auto niet teruggebracht
HOOGEVEEN Een autobedrijf aan de Stephensonstraat in Hoogeveen is een (gebruikte) Mercedes Benz E type kwijt. De auto werd donderdagmorgen voor een proefrit meegegeven aan een potentiële klant en niet teruggebracht. De verkoper verzuimde een rijbewijs te vragen waardoor de identiteit van de man niet bekend is.

Man aangehouden na belediging en weigering gerechtsgebouw te verlaten EMMEN In het gerechtsgebouw aan de Hoofdstraat in Emmen hield de politie donderdagmiddag een 37 jr. man uit Enschede aan. De man had aan de balie een officier van Justitie en een beveiligingsmedewerker uitgemaakt voor Nazi. Ook wilde hij ondanks een vordering het gebouw niet verlaten. De man was erg agressief en kon pas worden aangehouden nadat de politie pepperspray had gebruikt. De man had gedronken. Hij was boos omdat hij vanuit Enschede met de trein naar Emmen was gereisd maar te laat was voor de zitting waarvoor hij was gedagvaard. Na verhoor is hij met een dagvaarding in vrijheid gesteld. (06-114274)

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 0592 45 2475 of 06 - 51 55 7950.