AutoRai

Nieuwe Renault Espace;De best verkochte monospace in de topklasse

(2/17/2006)
Zachtere lijnen, innovatieve meesturende koplampen. Een High Tech DVD Navigatie & Communicatie systeem en nieuwe moderne Dieselmotoren: de best verkochte monospace in de topklasse heeft alles in zich om dat te blijven.

Een genot voor het oog, verleidelijk, sportief, mooi afgewerkt en bijzonder comfortabel: de nieuwe Espace gaat nog een stapje verder. De buitenlijnen van de auto zijn wat zachter geworden, maar de sterke persoonlijkheid van de Espace is behouden gebleven.

Motoren
Voor de nieuwe Espace zijn 3 benzine- en 4 Dieselmotoren beschikbaar, die gekoppeld worden aan een handgeschakelde 6-versnellingsbak of een pro-actieve 5- of 6-trapsautomaat. Nieuw voor de Espace is de nieuwe 2.0 dCi Dieselmotor die, uitgerust met een roetfilter, zowel in een 150 als een 175 pk versie leverbaar is. Met deze cilinderinhoud levert de nieuwe Espace bijzonder hoge prestaties. De automatische versnellingsbak van de 3.0 V6 dCi motor heeft er een 6^e versnelling bij gekregen, terwijl het koppel van deze motor is verhoogd naar 400 Nm.

Exterieur
De voorzijde van de nieuwe Espace kijkt wat vriendelijker. De bi-Xenonkoplampen, die nu ook meedraaien in bochten, geven de nieuwe Espace een unieke look. De nieuwe Espace is de eerste auto in zijn klasse die van meesturende bi-Xenonkoplampen kan

worden voorzien. Deze lampen geven een verlichting die twee keer zo sterk is als gewone halogeenlampen en ze zijn de helft zuiniger in energieverbruik. Bovendien geven ze 90% meer licht in bochten. Tussen de mistlampen loopt een chroomkleurige sierstrip die op een subtiele manier het nieuwe design onderstreept. De vorm van de nieuw vormgegeven achterlichten sluit naadloos aan op de gehele lijn van de auto zodat een harmonieus geheel is ontstaan.

Interieur
Het interieur is uitnodigend. Het gebruik van luxe materialen zorgt voor een warme sfeer. Het grote glasoppervlak zorgt voor een ruime lichtinval. De modulariteit van de auto is oneindig met de verschuifbare stoelen die nu automatisch worden vastgezet in de volledig platte vloer.

De nieuwe Espace is nu ook leverbaar met het nieuwe DVD Navigatie- en Communicatiesysteem, dat al voor de Laguna en de Vel Satis beschikbaar was. Dit systeem bestaat uit drie onderdelen. Een High Tech audioinstallatie met een vermogen van 4x50W en een 6 CD-wisselaar met MP3-ondersteuning, een DVD-navigatiesysteem met 3D-weergave op een 16x9 kleurenscherm en ondersteuning van Bluetooth telefoons voor handsfree bellen. Het navigatiesysteem en de telefoonfunctie kunnen ook worden bestuurd met spraakopdrachten.

Veiligheid
Met een gerust hart met het hele gezin op reis vormt geen probleem want de Nieuwe Espace blijft op het gebied van actieve en passieve veiligheid toonaangevend in zijn klasse.

De nieuwe Espace is standaard voorzien van een uitgebreid pakket aan veiligheidsvoorzieningen. ABS met noodstopbekrachtiging en ESP met onderstuurcontrole. De auto is voorzien van 6 tot 10 airbags. De veiligheid van kinderen wordt daarnaast verhoogd door de beschikbaarheid van speciale kinderhoofdsteunen en Isofix bevestigingspunten op alle achterstoelen. De nieuwe Espace scoort 5 sterren bij de Euro Ncap crashtest.

Introductieaanbod
Tijdens de introductie is de Espace nog aantrekkelijker. Het DVD Navigatie en Communicatiesysteem is tijdelijk leverbaar voor â¬
1.295,- in plaats van ⬠2.695,-. Daarnaast kan de auto voor slechts ⬠495,- worden voorzien van een DVD entertainment systeem, waarbij de beeldschermen in de hoofdsteunen zijn geïntegreerd.

De Espace was al de best verkochte monospace in de topklasse. De vernieuwingen zorgen ervoor dat hij alles in zich heeft om dat te blijven.

BedrijfsautoRAI.nl