Gemeente Tiel


Samenwerkingsovereenkomst voor binnenstad verlengd

De gemeente Tiel en de Stichting Centrum Tiel (SCT) hebben de samenwerkingsovereenkomst Kwalitatieve Versterking Centrum Tiel voor twee jaar verlengd. Willem Gradisen, wethouder Economische Zaken, en Jan Bouwhuis, voorzitter SCT, hebben de overeenkomst ondertekend. Het doel van de samenwerking is versterking van de positie van de binnenstad van Tiel.

Aantrekkelijke binnenstad
De gemeente en de SCT werken samen aan een aantrekkelijkere binnenstad voor de inwoners van Tiel en de regio; Tiel als hèt koop- en toeristisch centrum van de regio. De gemeente en de SCT hebben elkaar nodig om dit doel te bereiken. De partijen werken samen op het gebied van onder andere openbare ruimte, bereikbaarheid, parkeren, reclame, promotie. Verder is er overleg met de SCT als het college van burgemeester en wethouders een besluit neemt over de binnenstad.

Samenwerking
De verlenging van de overeenkomst laat zien dat beide partijen, ondernemers en gemeente, erkennen dat samenwerking van groot belang is om de doelstellingen voor de Tielse binnenstad te kunnen realiseren. Ook in het afgelopen jaar heeft de samenwerking concrete resultaten opgeleverd. Zo heeft in 2005 een wijkschouw plaatsgevonden van SCT en de gemeentelijke afdeling Stadsbeheer, waarna een aantal concrete knelpunten voorspoedig zijn aangepakt.

Onderzoek en ontwikkeling
Verder heeft de SCT is een onderzoek gehouden naar de mogelijkheden van wonen boven winkels in de Tielse binnenstad. Ook over de ontwikkeling van het Plein tot horecaplein is geregeld overleg geweest, evenals over het parkeerbeleid in Tiel. Dit overleg over het parkeerbeleid heeft geresulteerd in enkele aanpassingen in het voorgenomen beleid, mede naar aanleiding van de ervaringen van de SCT uit de praktijk. Alle verbeteringen leiden ertoe dat de Tielse binnenstad aantrekkelijk blijft, en liefst nog aantrekkelijker wordt, als belangrijkste winkelkern voor de regio.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 16 februari 2006