BOVAG

BOVAG Ledenwinkel en Dusseldorp verlossen BOVAG-leden van alle afvalzorgen

Bron: Persbericht BOVAG
datum: 17-02-2006

De BOVAG Ledenwinkel en afvalinzamelaar Dusseldorp Inzameling en Recycling B.V. verlossen, in een unieke samenwerking, de leden van de BOVAG in één keer van alle afvalzorgen. De leden kunnen met dit systeem tot 50 procent besparen op de kosten van het afvoeren van afval.

Het nieuwe aanbod ligt in de BOVAG Ledenwinkel en wordt voorzien van het predikaat BOVAG Best Buy (www.bovagbestbuy.nl). BOVAG wil met dit concept voor de leden een hoge kwaliteitsstandaard op het gebied van milieuzorg instellen met een lage drempel.

Leden die hiervan gebruik gaan maken regelen in één keer alle afvalzorgen. Of het nu gaat om bijvoorbeeld olie, banden, papier, rem- en koelvloeistof, oliefilters of restafval, alles wordt gescheiden ingezameld. Het totaalconcept voorziet daartoe in de benodigde containers en emballage. En de administratie wordt eveneens geheel verzorgd. Bij een controle van bijvoorbeeld een gemeenteambtenaar hoeft het lid alleen maar naar een website te gaan, in te loggen en de benodigde administratie is toegankelijk.

In de praktijk gaat Dusseldorp alle afvalstromen, die wettelijk verplicht gescheiden moeten worden, als onderdeel van het totaalconcept inzamelen. Dit proces wordt geborgd onder de naam Dus Recycle Programma voor de Automotive. Dusseldorp ontwikkelde een branchegericht afvalmanagementpakket voor inmiddels al 12 branches. Iedere deelnemer ontvangt een Milieucertificaat waarmee aan klanten, leveranciers en milieuambtenaren kan worden getoond verantwoord om te gaan met het Milieu. De certificaten worden voorzien van het logo van BOVAG Ledenwinkel.

Door de totale afvoerstroom te bundelen kan een aanzienlijke kostenbesparing tot soms 50 procent worden bereikt.

De BOVAG Ledenwinkel levert producten en diensten en bundelt de inkoop voor 11.000 BOVAG-leden die werkzaam zijn in 11 branches.

Dusseldorp Inzameling en Recycling zamelt alle soorten (gevaarlijke) afvalstoffen in en draagt zorg voor de milieuverantwoorde verwerking ervan. Dusseldorp Inzameling en Recycling resulteert onder de Dusseldorp Groep. Bij Dusseldorp werken ruim 500 medewerkers en er wordt per jaar een omzet van ruim 100 miljoen Euro gegenereerd.