Politie Twente

Persbericht Politie Twente 16 februari 2006

Politie zoekt aangevers

Naar aanleiding van onderzoek aangetroffen gestolen fietsten, zoekt de politie eigenaren van meerdere fietsen

Enschede

In het weekend van 4 op 5 februari jl. werd onderstaande cursief afgedrukt persbericht verzonden. Naar aanleiding van het daarin genoemde onderzoek zijn ondertussen vier personen aangehouden, in verzekering gesteld en drie van hen reeds bij de officier van justitie voorgeleid. Het gaat hierbij om de in onderstaande bericht genoemde 19 jr. Enschedeër en Enschedeers van 45 jr., 34 jr. en 42 jr. De eerste drie zijn bij justitie voorgeleid, met de 42 jr. zal dit binnenkort gebeuren. Alle vier de tot nu toe aangehouden verdachten zitten nog vast.

Naast de in eerste instantie aangetroffen 15 fietsen die van diefstal afkomstig bleken te zijn, werden op diverse adressen in Enschede nog een dertigtal fietsen aangetroffen die ook allemaal vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Van een deel van deze fietsen is een aangifte teruggevonden en is of wordt er contact opgenomen met de rechtmatige eigenaren. Het blijkt nu dat bij een deel geen aangever of aangeefster te vinden is omdat er geen aangifte is gedaan.

De politiemensen die met het onderzoek bezig zijn willen nu graag in contact komen met mensen waarvan de fiets ook is gestolen en die nog geen aangifte hebben gedaan. Wellicht dat hun fiets kan worden gevonden tussen die fietsen die bij de verdachten zijn aangetroffen. Mensen om wie het gaat worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente, afdeling Enschede-Oost, onder telefoonnummer 0900-8844. Ook kunnen mensen die vermoeden dat hun gestolen fiets kan zitten bij de aangetroffen fietsen op een van de beide kijkmomenten komen aan het hoofdbureau van de politie Twente aan de Hermandad in Enschede. De aangetroffen fietsen staan gestald in de kelder van dit bureau en op dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.30 uur en donderdagavond tussen 18.30 en 20.00 uur kan hier worden gekeken.

Gestolen fietsen aangetroffen

Politie heeft onmiddellijk een onderzoek ingesteld en twee personen aangehouden

Enschede

Op vrijdag 3 februari '06 omstreeks 12.46 uur kwam er een melding van een 28 jarige man uit Enschede dat hij zijn gestolen fiets weer had aangetroffen. De fiets was de vorige nacht weggenomen en stond nu achter een woning aan de Floresstraat in Enschede. Toen de agenten aldaar kwamen troffen zij 15-tal fietsen, die mogelijk van diefstal afkomstig waren, achter de betreffende woning aan. Een 43 jarige man uit Enschede werd aangehouden maar uit onderzoek kon niet worden vastgesteld of hij debet was aan heling en/of diefstal. Hij werd na verhoor weer in vrijheid gesteld. Een 19 jarige man werd daarop aangehouden op verdenking van diefstal van de fiets van de 28 jarige Enschedeër. De man heeft inmiddels deze diefstal bekend. Uit onderzoek bleek dat er inderdaad meerdere fietsen achter de woning stonden die van diefstal afkomstig waren.De Politie Twente stelt een nader onderzoek in.

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --