Gemeente Gouda


persbericht: gemeente pakt notoire overlastgever aan (16/2/2006)

Verblijfsontzegging ingezet voor veilig uitgaan

Samen met de horeca, politie, brandweer, milieudienst en het wijkteam Binnenstad werkt de gemeente aan het project veilig uitgaan in Gouda. Maatregelen als de invoering van cameratoezicht en de inzet van meer politie in de binnenstad hebben ertoe geleid dat de binnenstad aantrekkelijker en veiliger is geworden voor het uitgaanspubliek.

Een nieuwe maatregel in de aanpak van notoire overlastgevers in de binnenstad is de toepassing van een verblijfsontzegging. De burgemeester van Gouda heeft in dit kader op 15 februari jl. in het belang van de openbare orde een verblijfsontzegging opgelegd aan een inwoner van Gouda. Met het besluit geeft de burgemeester een duidelijk signaal af. Het opleggen van een verblijfsontzegging zal indien nodig vaker worden ingezet om mensen die met regelmaat het woon- en leefklimaat in de stad verstoren aan te pakken.

In januari en februari van dit jaar heeft de desbetreffende inwoner herhaaldelijk overtredingen begaan, waaronder het aanrichten van vernielingen. De overlast was zodanig dat, los van de strafrechtelijke gevolgen, een verblijfsontzegging is opgelegd. De desbetreffende persoon mag zich van 17 februari tot 1 maart van 12.00 uur tot 06.00 uur niet meer in het gebied in en rond de Markt begeven. De politie houdt toezicht op naleving van het besluit.