Politie Hollands Midden

Datum: 17 februari 2006

Leiden Verkeersongeval De politie heeft op donderdag 16 februari, omstreeks 14.45 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de Brandts Buyskade. Een 13-jarige jongen uit Leiden is door de aanrijding gewond geraakt. De jongen reed op zijn fiets over de Brandts Buyskade en reed langs een aantal stilstaande auto's door om naar de overkant van de weg te gaan om daar het fietspad te vervolgen. Op de Brandts Buyskade is een op de weg aangegeven fietsersoversteekplaats. De jongen reed echter vlak langs een stilstaande auto die in beweging kwam. De 61-jarige automobiliste uit Leiden kon een aanrijding niet meer voorkomen.

Leiden Mishandeling op de Kooilaan Een 15-jarig meisje uit Leiden heeft aangifte gedaan tegen een 16-jarig meisje eveneens uit Leiden. Het 16-jarige meisje had op donderdag 16 februari, omstreeks 10.30 uur met de 15-jarige ruzie gezocht. De verdachte had het meisje bij de haren gepakt en haar geslagen. Op de Kooilaan had zij het meisje geduwd waardoor een automobilist op de remmen moest staan om een aanrijding te voorkomen. Het 16-jarige meisje is naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de mishandeling.

Op donderdag 16 februari, omstreeks 18.00 uur, vond er een tweede incident op de Kooilaan plaats. Dit incident houdt geen verband met het eerdere incident. Een 16-jarige meisje uit Leiden werd op de Kooilaan door een jongen mishandeld. De twee raakten in een woordenwisseling bezeild bij de bushalte op de Kooilaan. Meerdere jongens gingen zich er mee bemoeien en uiteindelijk is het meisje geslagen en geschopt. De politie werd er al snel bijgeroepen door een vriend van het 16-jarige meisje. Agenten konden een 14-jarige jongen uit Leiden aanhouden. Mogelijk is hij verantwoordelijk voor het slaan en schoppen van het meisje. Het meisje heeft aan de mishandeling een pijnlijke buik en een bult op het hoofd overgehouden. Zij heeft aangifte gedaan van mishandeling. De politie zet het onderzoek voort.

Leiden Aanhouding na belediging

De politie heeft donderdagavond, 16 februari, een 24-jarige automobilist uit Leiderdorp aangehouden op verdenking van belediging van politieambtenaren. Agenten in een onopvallende surveillancewagen zagen dat de bestuurder de geslotenverklaring aan de Javastraat negeerde. Verderop reed de bestuurder door het rode licht waarna de agenten de bestuurder hebben staande gehouden op de Oude Rijn. Bij het aanspreken van de bestuurder zou deze beledigingen hebben geuit richting de agenten.

Leiden Aanhouding na belediging

De politie heeft donderdagavond 16 februari een 15-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van belediging van een beveiligingsmedewerkster. De beveiligingsmedewerkster had de jongen aangesproken op zijn gedrag en vroeg hem het warenhuis te verlaten. De jongen had samen met een andere jongen met portemonnees gegooid. De jongen negeerde de medewerkster en begon zelfs te bellen. Bij de uitgang schold hij de beveiligingsmedewerkster uit en nam een vechthouding aan. De politie heeft de verdachte ter plaatse aangehouden. De andere jongen had eerder al de winkel verlaten.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na vernieling autoruit

De politie heeft donderdagavond 16 februari een 39-jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit van een auto. De verdachte zou op de Ridderhof een ander persoon hebben aangevallen. Deze laatste zocht hulp bij een buurman van hem die met zijn auto op het parkeerterrein stond. De verdachte had hierop de ruit van de auto ingeslagen. Tussen de personen ontstond vervolgens een gespannen sfeer waarbij er werd geschreeuwd. De verdachte was hierna een kroeg binnengelopen waarna de anderen zich ook daarnaartoe begaven in afwachting van de komst van de politie. Terwijl de agenten voor de kroeg in gesprek waren met de aangevers kwam ook de verdachte te voorschijn. Deze stelde zich agressief op en wilde vechten met de aangevers. Een van hen schopte hierop de verdachte. De agenten hebben de personen gescheiden en de verdachte aangehouden.

Leimuiden Aanhouding na mishandeling De politie heeft op 4 januari een aangifte van bedreiging en beledigingen met als gevolg mishandeling opgenomen. Een 64-jarige man en zijn 62-jarige vrouw, wonend in Leimuiden deden aangifte van het volgende. Zij wilden op woensdag 4 januari, omstreeks 16.30 uur, hun auto inparkeren op de Vriezekoop Zuid. Achter hun reed een andere auto. Omdat de automobilist er niet door kon, en het hem vermoedelijk te lang duurde ontstond er een woordenwisseling. Vervolgens is de verdachte uitgestapt en heeft hij onder bedreigingen en beledigingen de 64-jarige man een aantal keren op zijn borst geslagen. Ook gaf hij de vrouw een zet. Nadat er een buurtbewoner aankwam fietsen is de verdachte er in zijn auto vandoor gegaan. De verdachte is inmiddels aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij heeft verklaard dat hij spijt heeft van zijn gedrag, en de man en vrouw niet met opzet bedriegd te willen hebben.

Roelofarendsveen Politie houdt inbrekers aan Op vrijdag 17 februari, omstreeks 04.50 uur, kregen agenten van het korps Hollands Midden de opdracht van de meldkamer om naar het Noordplein te gaan in Roelofarendsveen. De meldkamer had doorgekregen dat het inbraakalarm van de daar gevestigde drogisterij af was gegaan. De agenten spoedden zich naar de drogisterij waar zij zagen dat er in de winkel ingebroken was. De agenten besloten naar binnen te gaan en troffen daar twee mannen aan. Beiden werden vastgepakt, één van de mannen wist echter aan de greep van de agent te ontsnappen. De agent ging nog in de achtervolging, maar wist hem niet meer te pakken. Terug bij de winkel zag hij nog een andere man rennend uit de winkel lopen. Omdat de andere agent nog in de winkel was besloot hij niet in de achtervolging te gaan. Uiteindelijk blijken dus drie mannen bij de inbraak betrokken te zijn. De verdachte die is aangehouden, een 20-jarige man uit Rotterdam, is ingesloten en zal in de loop van de dag gehoord worden. De politie zet het onderzoek voort.

Gouda Aanhouding wegens tasjesroof Op woensdagmiddag 15 februari is een 75-jarige vrouw uit Gouda op De Baan beroofd van haar handtas. De vrouw wilde haar auto instappen en wilde haar handtas in de auto zetten. Op dat moment voelde zij dat er getrokken werd aan haar tas en twee meisjes er op de fiets met haar tas vandoor gingen. Een getuige zag de twee meisjes wegfietsen en ging er nog achteraan. Ze verloor de twee echter bij het Houtmansplantsoen uit het oog. De 75-jarige vrouw deed aangifte bij de politie. De politie is direct een onderzoek gestart en heeft inmiddels één aanhouding verricht. Het verdachte meisje, een 17-jarige uit Gouda, is in haar woning aangehouden. De politie onderzoekt haar aandeel in de beroving.

Gouda Toezicht op overlast belwinkels

De politie controleert regelmatig of eigenaren van belwinkels zich aan de openingstijden houden. De belhuizen in de binnenstad van Gouda mogen open zijn van maandag tot en met zaterdag 06.00 uur tot 22.00 uur. Op de zondagen moeten de belwinkels gesloten zijn. De controles worden vaak gedaan door politie-agenten in uniform, maar de laatste tijd vinden er ook regelmatig onopvallend controle's plaats. De politie houdt diverse plekken van overlast in de gaten. Veroorzakers van overlast en vervuilers worden direct bekeurd en rondhangende jeugd bij de winkels wordt weggestuurd. Op de donderdagavonden werkt de politie, met name de wijkagent van de binnenstad, samen met de burgers voor veiligheid (BVV). De politie, waaronder bikers, agenten te voet en politie-agenten te paard, doet al het mogelijke doen om de winkeliers een veilig gevoel te geven en de bezoekers veilig te laten shoppen. Donderdag 16 februari heeft de politie twee medewerksters in een winkel in het centrum ingezet. De agenten deden zich voor als verkoopsters in de hoop een winkeldief op heterdaad te kunnen betrappen. Ook op de Kleiweg werd door onopvallende agenten gecontroleerd op zakkenrollers en dit alles onder het toeziend oog van de camera. Op deze koopavond werden de medewerkers van camera-toezicht door een agent bijgestaan. Op deze manier worden bekenden van de politie en overlast plekken met elkaar gelinkt. Door oplettend werk kon een man worden aangehouden die nog een flink aantal dagen gevangenisstraf uit moest zitten. De man werd opgemerkt via de camera's en kon later door de politie worden aangehouden. De man is ingesloten. Bovengenoemde controle's gaan in de toekomst meer plaatsvinden.

Krimpenerwaard Controles snelheid

De politie heeft afgelopen week snelheidscontroles op diverse locaties verricht. Zaterdagavond 11 februari werd gecontroleerd op het Veerstalblok in Gouderak. Van de 217 passanten waren er 46 bestuurders die te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 93 km/u, terwijl de toegestane snelheid 60 km/u is. Zondag 12 februari werd in de middag op de Breekade in Krimpen aan de Lek gecontroleerd. Vijf bestuurders werden betrapt op te hard rijden. Er waren tussen 16.45 en 17.45 uur 295 passanten. De hoogst gemeten snelheid was 96 km/u. De maximum toegestane snelheid op deze weg is 80 km/u. Op de C.G. Roosweg in Lekkerkerk werd woensdag 15 februari gecontroleerd. Agenten stonden ter hoogte van de wegwerkzaamheden, daar waar de toegestane snelheid 30 km/u is. De hoogst gemeten snelheid was 70 km/u. Op de Rotterdamseweg in Schoonhoven werd zowel op zaterdag 11 als woensdag 15 februari gecontroleerd. Er werden in totaal 30 bekeuringen uitgeschreven. Er waren 637 passanten. Een bestuurder reed 80 km/u, terwijl de maximum snelheid daar waar gecontroleerd is, 50 km/u is. De politie heeft op donderdagochtend 16 februari ook op diverse locaties in Ouderkerk aan den IJssel, Lekkerkerk en Gouderak gecontroleerd. Er waren vier overtreders, met name op de IJsseldijk Noord in Ouderkerk aan den IJssel.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --