Waterloopkundig Laboratorium

Water voor Singapore

In Singapore is de watervoorziening een punt van zorg. Er valt echter veel regenwater tijdens de moesson. Daarom is er een project opgestart om Marina Bay af te sluiten en het regenwater op te vangen.

Om te voorkomen dat de baai overstroomt, kan het overtollige regenwater vanuit de baai in zee worden gepompt. Dit gebeurtmet zeven pompen, die ieder een debiet van circa 41 m3/s kunnen leveren.

Nijhuis pompen B.V. levert deze pompen en heeft WL | Delft Hydraulics gevraagd het ontwerp te testen en optimaliseren. In samenwerking met Nijhuis Pompen B.V. is het initiële ontwerp uitvoerig getest en geoptimaliseerd. De testfase is inmiddels afgesloten en de pomp is in productie genomen. Naast de pomptesten wordt door WL | Delft Hydraulics ook een studie naar de waterkwaliteit van de baai uitgevoerd.

WL | Delft Hydraulics is een onafhankelijk instituut voor gespecialiseerd advies en toegepast onderzoek, opgericht in 1927 en gevestigd in Delft. Onze 350 gekwalificeerde medewerkers adviseren Nederlandse en buitenlandse opdrachtgevers over alle aan water gerelateerde vraagstukken: van beleidsondersteuning tot ontwerp en technische assistentie op het gebied van offshore, kusten, havens, estuaria, rivieren & kanalen, water in de stad en industriële stromingsprocessen. WL | Delft Hydraulics ontwikkelt ook hoogwaardige softwareproducten, die wereldwijd worden toegepast en verkocht. Opdrachtgevers zijn nationale en regionale overheden, waterschappen, multilaterale financiers en het bedrijfsleven, waaronder ingenieursbureaus, aannemers en industrie.

Voor meer informatie over dit bericht of voor een bijbehorende illustratie (proefopstelling pomp) kunt u contact opnemen met Astrid van Bragt, public relations medewerker telefoon 015 285 8442, email astrid.vanbragt@wldelft.nl