Ingezonden persbericht


Nieuwe folder Gezond eten en bewegen met kinderen van 9 - 12 jaar

Voedingscentrum biedt antwoord op vragen van bezorgde ouders

17 februari 2006

Het Voedingscentrum heeft een nieuwe gratis folder: Zó gezond! Gezond eten en bewegen met kinderen van 9 12 jaar . Overgewicht bij kinderen is ook in Nederland een groeiend probleem. Het aantal kinderen met overgewicht is de laatste 20 jaar verdubbeld. Op dit moment is één op de zeven kinderen in Nederland te dik en dat aantal neemt alleen maar toe. Veel ouders vragen zich af wat zij kunnen doen om te voorkomen dat hun schoolgaande kinderen te dik worden.

Zó gezond! Gezond eten en bewegen met kinderen van 9 - 12 jaar staat boordevol informatie en praktische tips over een gezonde invulling van de dagelijkse voeding. Ook het belang van beweging komt aan bod. Het geeft antwoord op vragen als Hoeveel heeft mijn kind nu eigenlijk nodig? , Hoe krijg ik mijn kinderen aan het bewegen? en Wat is mijn rol als ouder? . De tips over bewegen zijn opgesteld in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB).

De folder maakt deel uit van de campagne Gezond eten en bewegen met kinderen voorkom overgewicht . Doel van deze campagne is om ouders, verzorgers en leerkrachten ervan bewust te maken dat gezond eten en voldoende bewegen, erg belangrijk zijn om te voorkomen dat kinderen te dik worden. In het kader van deze campagne verschenen eerder de folders Eten en bewegen met peuters , Gezond eten, gezond bewegen met kinderen van 4-8 jaar , het boekje Gezond de basisschool door en de Traktatieposter.

De folder Zó gezond! Gezond eten en bewegen met kinderen van 9 - 12 jaar is gratis aan te vragen via www.voedingscentrum.nl of telefonisch (070) 306 88 88. Ook is de folder te downloaden van de site. Ook de eerder verschenen uitgaven in deze reeks zijn nog aan te vragen of te downloaden.

Gezond, lekker en veilig eten is belangrijk in onze samenleving. Elke Nederlander kan met al zijn vragen hierover terecht bij een onafhankelijke organisatie: Stichting Voedingscentrum Nederland. Het Voedingscentrum wordt gefinancierd door de Nederlandse overheid (ministeries van LNV en VWS) om wetenschappelijk verantwoorde, eerlijke informatie te geven over gezonde en veilige voeding én de kwaliteit van voedsel

Voedingscentrum eerlijk over eten

Noot voor de redactie/