Wereldomroep nomineert voor Ilse Wessel Presentatieprijs

Radio nederland wereldomroep

De genomineerden van de Ilse Wessel Presentatieprijs 2006 zijn Bart Jan Cune (Omroep Brabant), Ghislaine Plag (RTV Rijnmond, sinds 1 februari NCRV) en Henry Schut (NOS). Dit heeft de jury van de prijs zojuist bekend gemaakt. De tweejaarlijkse Ilse Wessel Prijs is een initiatief van de Wereldomroep, waarmee jonge talentvolle radiopresentatoren in de schijnwerpers worden geplaatst. De Ilse Wessel Prijs 2006 wordt uitgereikt op dinsdag 7 maart bij de Wereldomroep.

De jury van de Ilse Wessel Presentatieprijs 2006 bestaat uit vertegenwoordigers van de landelijke, regionale en lokale omroep. Juryvoorzitter mw. Lem van Eupen, general manager van RNTC (het trainingscentrum verbonden aan de Wereldomroep), maakt de winnaar tijdens de prijsuitreiking bekend.

De Wereldomroep reikt de prestigieuze prijs voor de derde maal uit. René van Brakel (Omroep Brabant) won in 2002 de eerste Ilse Wessel Presentatieprijs. AVRO-presentator Roeland van Zeijst werd in 2004 bekroond en heeft als jurylid ook een stem in het benoemen van zijn opvolger.

Omroeporganisaties en luisteraars konden kandidaten aandragen voor de Ilse Wessel Presentatieprijs 2006. Radiopresentatoren die niet ouder zijn dan 30 jaar en live presenteren in de categorie nieuws, actualiteiten en achtergronden, maken kans om de Ilse Wessel Prijs in de wacht te slepen. Kandidaten dienen zich te onderscheiden van anderen doordat zij fungeren als liaison tussen uitzending, onderwerp en luisteraar. Daarnaast gelden als doorslaggevende factoren hun interactie met gasten, taalvaardigheid, voorbereiding en inlevingsvermogen. Meer informatie over de prijs staat op www.wereldomroep.nl

In 1999 nam Ilse Wessel na 20 jaar afscheid als presentatrice bij de Wereldomroep. Naast nieuwsuitzendingen verzorgde zij onder meer speciale contactprogramma's voor Nederlandse militairen op vredesmissies in Cambodja en Bosnië. Haar vakmanschap is voor de Wereldomroep een reden geweest een naar haar genoemde prijs voor jonge radiopresentatoren in te stellen en een kunstwerk te laten ontwerpen door beeldend kunstenaar Michiel van Pinxteren. Een replica van het kunstwerk (een bronzen beeld) wordt aan de winnaar van de Ilse Wessel Prijs aangeboden.