Politie Groningen

Persberichten vrijdag 17 februari 2006

Provincie Groningen, 17-02-2006

Hoogezand: drugsdealer aangehouden

De politie heeft donderdagavond in een woning aan de Burgemeester Van Roijenstraat Oost een 50-jarige bewoner aangehouden voor het bezit van 65 gram heroïne. De drugs werden bij hem thuis gevonden na een huiszoeking. De huiszoeking vond plaats nadat postende agenten achtereen twee klanten van de man had aangehouden. Hieruit werd duidelijk dat de man vanuit zijn woning drugs verkocht. De politie hield de woning al enige tijd in de gaten. De 50-jarige bewoner is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: aanhouding vechtersbazen

De politie heeft donderdagnacht op de Gelkingestraat in de stad drie vechtersbazen aangehouden. Het drietal raakte onder meer slaags met een 19-jarige Stadjer die daarbij neusletsel opliep en zich onder doktersbehandeling moest stellen. Via duidelijke camerabeelden konden de verdachten snel worden herkend en opgespoord. De aanleiding van de knokpartij op straat moet nog worden onderzocht. Tevens moet de 19-jarige Stadjer nog worden gehoord voor zijn aandeel in de strijd. De drie mannen, respectievelijk uit Doetinchem (21), en Groningen (18 en 20) zijn voor nader onderzoek

ingesloten.

Groningen: fietssters gewond na ongeval

Bij twee ongevallen in de stad zijn donderdag twee fietsers gewond geraakt nadat ze door een auto waren geschept. Het eerste ongeval vond plaats op de kruising Zernikelaan met afrit van de Plataanlaan. Een 30-jarige vrouw uit Groningen die over het fietspad van de Zernikelaan reed niet werd opgemerkt door een 64-jarige automobilist die vanaf de afrit van de Planetenlaan de kruising overstak. De vrouw is met hoofdwonden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Het andere ongeval gebeurde op de kruising Protonstraat met de Diamantlaan. Daar gaf een 24-jarige fietsster geen voorrang aan een 71-jarige automobilist. Zij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg : aantal geregistreerde voertuigen: 2000, aantal overtredingen: 2 , hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Wildervank, K.J. de Vriezestraat : aantal geregistreerde voertuigen: 460 , aantal overtredingen: 130, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Lettelbert, Hoofdstraat : aantal geregistreerde voertuigen: 110, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Bedum, Groningerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 269, aantal overtredingen: 2 , hoogst gemeten snelheid:93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Bedum, Wilhelminalaan : aantal geregistreerde voertuigen: 613, aantal overtredingen: 32, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Op de Blijhamsterweg in Winschoten werden ruim 700 voertuigen gecontroleerd en 33 bestuurders opgeschreven. Op de Beumesweg in Alteveer werden bijna 250 voertuigen gecontroleerd . Zes en twintig bestuurders kregen een boete opgelegd.

Boerakker: auto tegen boom, bestuurder gewond

Een 33-jarige automobilist uit Drachten is donderdagmorgen gewond geraakt toen hij op de Bakkerom bij Boerakker tegen een boom botste. Hij is met ernstige rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis in zijn woonplaats. De auto raakte totaal vernield. Het ongeval gebeurde in de S-bocht waar de bestuurder de macht over het stuur verloor, vermoedelijk door een te zachte linker achterband. De Provincie heeft de weg gereinigd. Deze was door de modder uit de berm ernstig vervuild.

Oude Pekela: Rijbewijs ingenomen

Een 46-jarige inwoner van Oude Pekela moest afgelopen nacht zijn rijbewijs aan het politiebureau achterlaten. De man reed met zijn auto over de W.H.Bosgrastraat. Bij een controle moest de man een blaastest afleggen. Daarbij werd vastgesteld dat hij ruim 1.9 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs werd ingenomen en de man kreeg een proces verbaal en rijverbod opgelegd.

Stadskanaal:Joyriding

Een 19-jarige jongen uit Musselkanaal is donderdagavond op de Atlantislaan in Stadskanaal aangehouden. De jongen reed in een auto waarbij zijn rijgedrag door agenten op viel. Met grote snelheid, geen richting aangeven en voortdurend hard remmend reed hij door de Atlantislaan. Nadat de jongen een stopteken had gekregen bleek dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Bovendien had hij de auto zonder toestemming meegenomen. Bij een blaastest aan het politiebureau werd ook nog eens vastgesteld dat hij alcohol had gebruikt. De test wees een promillage van 0.75 promille aan. Met enkele forse boetes in zijn zak werd hij door zijn vader van het bureau gehaald. De auto werd aan papa meegegeven.

Ter Apel: lantaarnpaal plat

Een 22-jarige man uit Emmen botste donderdagavond op de Rutenbrockerweg met zijn auto tegen een lantaarnpaal. De man raakte door onoplettendheid met zijn voorwiel in de berm en kwam uiteindelijk tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Toen agenten de man aanspraken bleek dat hij alcohol had gebruikt. Een blaastest gaf aan dat de man
1.1 promille alcohol in zijn bloed. Deze waarde is vijf keer het toegestane promillage van de beginnende bestuurder. Zijn rijbewijs werd daarom ingenomen.

Klein Ulsda: hennepkwekerij

De politie heeft donderdagmiddag een inval gedaan in een woning aan de Ulsderweg. Na aanleiding van een melding werd de woning betreden. In de woning troffen agenten een hennepkwekerij aan met 135 planten en de nodige technische voorzieningen. Bovendien werd vastgesteld dat er door de bewoner illegaal stroom werd afgenomen. De 37-jarige bewoner is gehoord en tegen hem is proces verbaal opgemaakt. De goederen zijn vernietigd.