Politie Gelderland-Midden

Verkeerscontroles Verkeershandhavingsteam

Publicatiedatum: 17-2-2006 11:12:57

Arnhem - Het regionale Verkeershandhavingsteam heeft donderdag tussen verschillende wegen in het district Arnhem Veluwezoom verkeerscontroles uitgevoerd. Op de Waterstraat in Velp is de snelheid van 125 passanten gecontroleerd met de lasergun. Alle bestuurders hielden zich aan de maximum snelheid en droegen hun autogordel. Ook de bestuurders van de drie gecontroleerde bromfietsen droegen hun helm. In Rozendaal is van 17.30 tot 19.00 uur op de Schelmseweg gecontroleerd op snelheid, alcohol en het dragen van de autogordel. Met de lasergun is de snelheid van 422 voertuigen gemeten. 21 Bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/h. Er zijn 36 blaastesten afgenomen maar niemand had teveel gedronken. Er zijn 2 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel en het niet tonen van het rijbewijs.

Op de Oranjeweg in Rheden hielden alle 30 gecontroleerde bestuurders zich aan de maximum snelheid en droegen hun autogordel. De bestuurders van de drie gecontroleerde bromfietsen droegen hun helm. Tussen 20.00 en 22.45 uur zijn op de IJssellaan en de Velperweg in Arnhem 18 blaastesten afgenomen. Geen enkele bestuurder had teveel gedronken. Van de 208 gecontroleerde passanten hielden er 21 zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/h.

De gevolgen van het rijden zonder gordel zijn bij een ongeval ingrijpend. We onderschatten vaak de krachten die vrijkomen bij onze rijsnelheid. Een snelheid van 20 km/u lijkt niet hard, maar is bij een botsing al genoeg om kinderen die achter in geen gordel dragen tegen de voorruit te laten vliegen. Een gordel vastklikken, kost weinig tijd, maar levert wel meteen minder kans op ernstig letsel op. Controleren op het gebruik van de gordel is één van de speerpunten van het Verkeershandhavingsteam.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421

---

Ruim 800 planten in beslag bij hennepkwekerij

Publicatiedatum: 17-2-2006 11:12:33

Arnhem - De Arnhemse politie heeft donderdagochtend in een woning in het centrum van de stad een hennepkwekerij met ruim 800 planten geruimd. Ook werd er een verdachte aangehouden. De kwekerij, die was ondergebracht in een leegstaande flatwoning, kwam aan het licht na klachten van wateroverlast van de onderburen. Nadat politie en brandweer waren gewaarschuwd stuitten agenten op de kwekerij. Alle planten en de gebruikelijke apparatuur werden in beslag genomen en later vernietigd. Tijdens de ruiming verscheen een 36-jarige Arnhemmer ten tonele die verklaarde de huurder van het pand te zijn. De man werd daarop aangehouden. Door het energiebedrijf werd vastgesteld dat er geknoeid was met de stroom en dat er sprake was van diefstal van energie. Ook de stroommeter is uit de woning gehaald. Door de brandweer is overtollig water, dat afkomstig was van het irrigatiesysteem, weggepompt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rivierenland

---

Politie houdt verdachte aanhangerdiefstal aan

Publicatiedatum: 17-2-2006 11:08:21

Duiven/Arnhem - De politie heeft donderdagmiddag in Arnhem een 39-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van diefstal van een aanhanger in Duiven. In de ochtenduren meldde de gedupeerde eigenaar van de aanhanger zich bij de bedrijfsbeveiliging van een zaak aan de Biograaf in Duiven. Samen met de politie werd een onderzoek ingesteld. Daarbij kwam aan het licht dat de aanhanger zou zijn gestolen door een man met een auto, waarvan het kenteken toebehoorde aan de 39-jarige Arnhemmer. Agenten in Arnhem zagen de man later op de dag met de bewuste auto rijden en wisten hem tot staan te brengen, waarna de Arnhemmer werd aangehouden. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Flinke schade en één licht gewonde bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 17-2-2006 11:07:54

Zevenaar - Bij een verkeersongeval tussen vier auto's op de Nieuwe Steeg in Zevenaar is donderdagmiddag flinke schade ontstaan en raakte één van de betrokkenen licht gewond. Als gevolg van het ongeval liep ook het verkeer vast.
Het ongeval gebeurde rond half vijf, toen de vier wagens achter elkaar vanaf de A12 richting Doesburgseweg reden. Ter hoogte van de carpoolplaats stopten de voorste twee wagens op het terrein op te rijden. De achterste twee voertuigen bleken niet in staat tijdig te stoppen en botsten op de voorste twee. Een van de bestuurders, een 24-jarige man uit Zevenaar, liep daarbij nekklachten op en is naar het streekziekenhuis in zijn woonplaats worden gebracht. De man kon echter na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. Alle vier de auto's moesten worden afgesleept. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Verkeerscontrole Subjectieve Onveiligheid

Publicatiedatum: 17-2-2006 11:11:10

Ede - In het kader van het project Subjectieve Onveiligheid, heeft het regionale Verkeershandhavingsteam donderdag tussen 07.15 en 09.00 uur een roodlichtcontrole uitgevoerd op de kruising Kerkweg met de Blokkenweg. 200 Voertuigen passeerden de kruising waarbij 1 bestuurder door rood reed. In overleg tussen de gebiedsagent en het Verkeershandhavingsteam is besloten hier de komende tijd regelmatig te controleren.

Het Verkeershandhavingsteam houdt snelheidscontroles op 28 geselecteerde trajectwegen binnen en buiten de bebouwde kom. Op deze wegen gebeuren veel ongelukken met ernstige afloop. Uit onderzoek door de verkeersadviseurs van de politie Gelderland-Midden is gebleken dat de meeste veelal veroorzaakt worden door te hard rijden. Op basis van deze onderzoeken houdt het Verkeershandhavingsteam daarom verkeerscontroles. Echter, met enige regelmaat wordt geklaagd over verkeersonveilige situaties, waar dit niet ondersteund wordt door objectieve cijfers zoals het aantal ongevallen. Daarom is het project subjectieve verkeersonveiligheid is gestart met als doel deze onveiligheid te verminderen.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421