Gemeente Deventer

Week 7, 17 februari 2006

Rog vistraiteur moet detailhandel- en horeca-activiteiten staken

Het college van burgemeester en wethouders heeft Rog vistraiteur laten weten dat het de detailhandel en horeca-activiteiten in het pand aan de Gotlandstraat moet staken voor 1 maart 2006. Daarna zal de gemeente handhavend optreden en moet Rog een dwangsom betalen als de activiteiten niet zijn beëindigd. Het huidige bestemmingsplan Bergweide en de detailhandelstructuurvisie biedt geen ruimte voor deze activiteiten.

Rog vistraiteur heeft onlangs beroep aangetekend bij de Raad van State tegen het dwangsombesluit van het college. De Raad van State verwierp in navolging van de rechtbank Zwolle de stellingname van Rog en oordeelde dat het college van burgemeester en wethouders handhavend moet optreden. Rog kan zijn groothandelsactiviteiten zonder belemmeringen voortzetten aangezien deze in overeenstemming zijn met het bestemmingsplan.
Het college heeft een notitie in voorbereiding die zich richt op de vraag of en zo ja in welke mate onder- en/of nevengeschikte vormen van detailhandel en/of horeca toelaatbaar zijn op het bedrijventerrein. Deze notitie is input voor een nieuw te ontwikkelen bestemmingsplan Bergweide en is een aanvulling op de structuurvisie detailhandel 2004. Na behandeling in het college wordt de notitie ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad. Als het dan vastgestelde beleid ruimte biedt de detailhandel- en/of horeca-activiteiten van Rog alsnog geheel of gedeeltelijk te legaliseren, dan is het college bereid daaraan mee te werken.

Publicatiedatum: 17-2-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 17 februari 2006