NIOD


17.2.2006

NIOD tentoonstelling Oorlogskind in Zwolle

De tentoonstelling Oorlogskind is tot en met 25 maart te bezichtigen in de Grote Kerk in Zwolle. De opening vond 16 februari plaats. Speciale gasten waren de kinderen van groep 8 van De Parkschool uit Zwolle.

De leerlingen van de Parkschool werden bij de opening toegesproken door de heer Wil Cornelissen. Hij vertelde hoe het was om in de bezettingsjaren als joodse jongen in Zwolle te wonen. Zijn herinneringen aan zijn opa, die op 27 mei 1943 naar kamp Westerbork werd gedeporteerd, maakten grote indruk op de kinderen en de overige genodigden. De opening werd verricht door de heer J. Kristen, gedeputeerde van de provincie Overijssel. Aanwezig waren ook de twaalf vrijwilligers die de komende weken de bezoekers aan de tentoonstelling van dienst zullen zijn.

De tentoonstelling Oorlogskind is tot en met 25 maart te zien in de Grote Kerk aan de Grote Markt middenin het centrum van Zwolle. De openingstijden zijn dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 - 16.00 uur en de toegang is gratis. Een bezoek aan de tentoonstelling kan gelijktijdig gecombineerd worden met een bezichtiging van het indrukwekkende kerkgebouw. De NIOD tentoonstelling Oorlogskind maakt vanaf het voorjaar van 2005 een rondreis langs alle provincies in Nederland. De expositie is naar Overijssel gehaald door Kunst en Cultuur Overijssel, de Provincie Overijssel en het Historisch Centrum Overijssel.