Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 17 februari 2006

Vlam in de pan leidt naar onveilige situaties

TILBURG In een woning aan de Veldhovenring in Tilburg brak gisteravond brand uit in de keuken. Een over verhitte pan was de oorzaak van de brand die door de bewoners zelf werd geblust. Als de brandweer ter plaatse komt om de woning te checken stuiten brandweerlieden op verschillende gevaarlijke situaties. Dit leidde er toe dat de brandweer de hoofdgaskraan heeft afgesloten. Verder bleek de elektrische installatie in de woning niet aan de eisen te voldoen en ook aan de geiser die in de woning hing werden mankementen aangetroffen. De brandweer inspecteert vandaag de woning opnieuw.

Automobilist raakt rijbewijs kwijt

TILBURG Agenten hebben gisteravond, tijdens een snelheidscontrole die zij op de Bredaseweg hielden, het rijbewijs van een 22-jarige Tilburger ingevorderd. Dat deden de agenten omdat deze beginnende bestuurder met een gecorrigeerde snelheid van 105 kilometer per uur over de Bredaseweg raasde. Op dit stuk weg geldt een maximum snelheid van 70 kilometer per uur.

38 bekeuringen bij bromfietscontrole

TILBURG Agenten van het politieteam Binnenstad hebben gisteravond aan de Spoorlaan, de Heuvel en de Schouwburgring in Tilburg een bromfietscontrole gehouden. De agenten controleerden in totaal 40 brommers en schreven hierbij 38 bekeuringen uit:

* 21 bromfietsen waren opgevoerd

* 4 bromfietsers konden het certificaat niet tonen

* 3 bromfietsers hadden geen certificaat

* 2 bromfietsers konden de verzekeringspapieren niet tonen
* 2 bromfietsers reden zonder verzekeringsplaat rond

* 1 bromfietser kon zich niet legitimeren

* 1 bromfietser ging op de bon omdat zijn remmen niet deugde
* tijdens de controle werden 2 bromfietsen in beslag genomen, omdat een bromfiets geen framenummer had en de tweede bromfiets
vertoonde nogal wat technische gebreken.

Veel bekeuringen bij snelheidscontrole op de Bredaseweg

TILBURG Gistermiddag en avond heeft de politie aan de Bredaseweg in Tilburg een snelheidscontrole gehouden. Bij deze controle maakte de politie zowel gebruik van radar apparatuur als van de lasergun.

Met de radarapparatuur werd het verkeer gecontroleerd dat in de richting Hulten reed. Hier passeerden 5270 weggebruikers de controlepost en van hen reden er 259 te hard.

Met de lasergun controleerden agenten het verkeer dat in de richting Tilburg reed. Bij deze controle kregen 26 weggebruikers een bekeuring omdat ze te hard reden. En passant kregen weggebruikers een bekeuring voor de volgende feiten:

* 3 omdat ze geen gordel droegen

* 1 voor het niet handsfree bellen

* 1 omdat er door een rood licht werd gereden

* 1 voor gevaarlijk rijgedrag

Met drank op achter het stuur

Tilburg Vannacht, even na twaalf uur, hebben agenten aan de Wandelboslaan in Tilburg een 29-jarige Tilburger aangehouden. De man bleek na een blaastest met alcohol op zijn auto te besturen. In het politiebureau blies de man aan de ademanalyse iets meer dan 1.65 promille. In verband met dit hoge alcoholpromillage hebben agenten het rijbewijs van de man ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van 8 uur en de politie maakt tegen hem proces-verbaal op.

TILBURG Vannacht omstreeks vijf over één hebben agenten aan de Sevenhoekstraat in Tilburg een 37-jarige man uit Tilburg aangehouden. De zaak kwam aan het rollen toen surveillerende agenten de man met zijn auto op de Heuvelring door rood licht zagen rijden. Als ze de man volgen wordt, gezien het rijgedrag van de man, alcoholgebruik vermoed. Op de Schouwburgring rijdt de man met zijn auto over een vluchtheuvel en heeft vervolgens de volle breedte van de weg nodig. Bij onderzoek in het politiebureau bleek de man rond de 3.00 promille te blazen. Door dit hoge alcoholpromillage is het rijbewijs van de man ingevorderd en hij kreeg verder een rijverbod van 17 uur. De politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG Vannacht om kwart voor vier hebben agenten op de Midden Brabantweg in Tilburg een 33-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. De vrouw was met haar auto op de Midden Brabantweg tegen een paal gereden en als agenten bij het ongeval komen ruiken ze dat de vrouw onder invloed van drank is. In het politie bureau blies de vrouw 1.60 promille. In verband met dit hoge alcoholpromillage is het rijbewijs van de vrouw ingevorderd. Zij kreeg een rijverbod van acht uur en de politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG Aan de Ringbaan Noord hebben agenten vannacht rond de klok van vier uur een 34-jarige Tilburger aangehouden. De man reed onder invloed van drank in zijn auto. In het politiebureau blies hij iets meer dan 1.50 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van zeven uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Horeca agenten pakken stoelendieven op

TILBURG Aan de Sophiastraat in Tilburg hebben agenten vannacht om kwart voor vier twee mannen uit Tilburg (22 en 25 jaar oud) aangehouden. Zij worden verdacht van de diefstal van twee terrasstoelen, die zij vermoedelijk bij een horecazaak aan het Piusplein weghaalden. Agenten die dienst deden tijdens het horecatoezicht, zagen de mannen met de twee terrasstoelen over het Piusplein rijden en vertrouwden e.e.a. natuurlijk niet.

Man scheldt agenten uit

TILBURG Aan het Piusplein in Tilburg hebben agenten vannacht tijdens het horecatoezicht een 20-jarige man uit Berkel Enschot aangehouden. De man vond het nodig om surveillerende horeca agenten te beledigen door Wouten zijn kankerjoden te roepen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Horeca agenten pakken man op na mishandeling portier

TILBURG Een 30-jarige man uit Oostvoorne, die behoorlijk onder invloed van drank was, is vannacht om tien voor halftwee aangehouden in verband met de mishandeling van de portier van een horecazaak aan het Piusplein in Tilburg. De aangehouden verdachte sloeg in een horecazaak een 23-jarige portier met een glas op zijn achterhoofd. Dat gebeurde toen portiers de man aanspraken op zijn vervelende gedrag.

School gedupeerd na diefstal computerkasten

TILBURG met het opnemen van een uitgebreide aangifte is de politie een onderzoek gestart naar de dieven van drie computerkasten en een beeldscherm die afgelopen nacht werden gestolen uit een school aan de Korte Schijfstraat in Tilburg. De inbrekers zijn de school binnen gekomen, door een raam van de school open te breken.

Auteur: Carel Bouman