Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 februari 2006

Aanhouding wegens oplichting

Verdachte doet zich voor al ondernemer, bestelt meerdere keren goederen en haalt deze op met de belofte deze later in een keer af te rekenen; de leverancier kan naar zijn centen fluiten

Haaksbergen

De politie hield op donderdag 16 februari een 38 jarige man uit Holtheme aan op verdenking van oplichting en flessentrekkerij. Van deze oplichting werd op 2 maart 2005 aangifte gedaan door de bedrijfsleider van een bouwmaterialenhandel in Haaksbergen. De verdachte had zich als ondernemer voorgedaan en daar in voorafgaande periode meerdere keren goederen afgehaald met de belofte deze contant te komen afrekenen. De betaling bleef echter tot op heden achterwege. De politie heeft de verdachte in verzekering gesteld en opgesloten voor nader verhoor en onderzoek. Onderzocht wordt of deze verdachte voor meerdere zaken in aanmerking komt. (05-026082)

Verdachte inbraak aangehouden

Politie ziet verdachte kort voor inbraakmelding wegfietsen met tas op het stuur en kan hem onmiddellijk aanhouden

Enschede

Op donderdag 16 februari om 01.24 uur zag de politie in de binnenstad van Enschede een man fietsen met een plastic tas op het stuur. Het viel hen op dat de man door het gewicht van de tas moeite had met fietsen, waarop zij de man volgden. Onmiddellijk daarop kwam een inbraakmelding van een kledingzaak aan het HJ van Heekplein. De agenten controleerden genoemde fietser en in de plastic tas troffen de agenten kleding aan welke afkomstig was uit bedoelde kledingzaak. De politie hield de verdachte, een 36 jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. In de tas zat voor ruim 2500 euro aan kleding, welke in beslag genomen werd. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-021287)

Aanrijding met letsel

Bromfietser gewond overgebracht naar het ziekenhuis

Almelo

Op donderdag 16 februari om 21.10 uur vond een aanrijding plaats op de Woonboulevard in Almelo. Een 17 jarige Almeloër reed op zijn bromfiets en kwam door nog onbekende oorzaak in aanrijding met een 46 jarige fietser uit Almelo. Bij de aanrijding kwam de 17 jarige man ten val en raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (06-021737)

Rijden onder invloed

Dronken automobilist geeft tijdens verkeerscontrole valse naam op en wordt aangehouden

Hengelo

Tijdens een verkeerscontrole op vrijdag 17 februari om 04.45 uur werd op de Twekkelerweg in Hengelo een 24 jarige man uit Enschede aangehouden. De man reed in een auto die aan de achterzijde geen kentekenplaat voerde en niet APK gekeurd was. Verder bleek de man onder invloed te zijn van alcohol. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse was 0,40 promille. Op het bureau bleek dat de man in eerste instantie een valse naam had opgegeven. De verdachte werd met een rijverbod heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op. (06-021824)

Gezochte man aangehouden

Politie Twente houdt gezochte man aan en treft drugs in auto.

Hengelo

De Politie Twente hield op donderdag 16 februari om 14.20 uur een 53 jarige man uit Rotterdam aan. Politieagenten zagen de man rijden op de Boekweiteweg in Hengelo en wisten dat hij gesignaleerd stond. De Rotterdammer bleek niet teruggekeerd te zijn van verlof uit PI Bankenbosch in Veenhuizen. Tijdens zijn aanhouding troffen agenten drugs, geld en inbrekersgereedschap in de auto aan. Een 42 jarige inzittende uit Goor werd derhalve ook aangehouden. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op. (06-021506)

Verkeerscontroles Dinkelland

Resultaten verkeersdag Dinkelland

Dinkelland

Op donderdag 16 februari heeft de afdeling Dinkelland van de politie Twente, in het kader van de maandelijkse Dinkellandse verkeersdag, op verschillende plekken in de gemeente verkeer gecontroleerd. In Dinkelland wordt iedere maand 1 dag gepland, waarbij een groot aantal medewerkers van de Dinkellandse afdeling worden ingezet voor het houden van verkeerscontroles. Op basis van klachten van burgers, die binnenkomen bij de wijkagenten en op basis van eigen bevindingen van Dinkellandse politiemedewerkers wordt er op specifieke plekken in de gemeente gecontroleerd. Een belangrijk item van deze maand is inhalen. Met behulp van een videoauto van de districtelijke afdeling verkeer kon het inhalen worden vastgelegd. Op het inhaalgebied werden geen overtredingen geconstateerd. Wel zijn er 9 snelheidsovertredingen binnen de bebouwde kom waargenomen en geverbaliseerd. Deze overtredingen zijn geconstateerd op de Lattroperstraat in Denekamp, de Bisschopstraat in Weerselo en op de Almelosestraat in Ootmarsum. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur op de Lattroperstraat. Ook is geverbaliseerd voor het in bezit hebben van een radardetector, een vervallen APK en voor het niet handsfree bellen. De afdeling Dinkelland van de politie Twente zal ook dit jaar iedere maand een verkeersdag organiseren om zo de verkeersveiligheid in Dinkelland te verhogen.

De cijfers van 2005 wijzen uit dat de verkeerscontroles effectief zijn geweest. Het terugdringen van het aantal verkeersongevallen in Dinkelland was een speerpunt in 2005 en dit blijft ook gehanteerd voor 2006. De politie Dinkelland heeft in 2005 hierin veel geïnvesteerd en dit heeft geresulteerd in een daling van 6% verkeersongevallen (23 ongevallen minder dan in 2004). Hoewel meerdere factoren van invloed zijn op deze cijfers, spelen de intensieve verkeerscontroles hierbij ook een rol. Met als gevolg een zichtbare vergroting van de verkeersveiligheid. Hoewel veel burgers de intensieve controles als vervelend ervaren, is het effect wel dat, bijvoorbeeld de gemiddelde snelheid daalt, en er minder ongevallen plaatsvinden. (bps: 06-021541) (Info Marloes Nollen 053-4556049)

Monique Oude Wolbers en Sonja Eerhard: 053-4555588


---- --