Gemeente Soest

Aanbesteden openbaar

Datum: 17/02/2006

Raadspresidium: behandeling rapport na verkiezingen

Korte reactie college Soest op rapport rekenkamercommissie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Soest heeft kennis genomen van het rapport van de Rekenkamercommissie, "Aanbesteden openbaar", dat op 16 februari tijdens De Ronde in het gemeentehuis aan de raad wordt gepresenteerd. Het raadspresidium heeft ervoor gekozen de verdere inhoudelijke behandeling over de gemeenteraadsverkiezingen (7 maart aanstaande) te tillen.

In een eerste reactie per brief aan de rekenkamercommissie, geeft het college aan blij te zijn met de constatering van de rekenkamercommissie dat in het afgelopen jaar binnen de organisatie veel in gang is gezet op het gebied van inkoop. Het college denkt dat een aantal concrete aanbevelingen uit het rapport zullen leiden tot een verbetering van het inkoopbeleid. Zij zal de aanbevelingen dan ook overnemen.

Volgens het college zijn de gevolgen van het doorvoeren van de aanbeveling om de door de raad vastgestelde drempelbedragen voor aanbesteding te verlagen, nog niet in beeld. Voordat het college hier een beslissing over neemt, wil zij eerst overzien wat de gevolgen zullen zijn.

Het college zal dit als aanbeveling voor nieuw beleid meegeven aan het nieuwe college, dat na de gemeenteraadsverkiezingen het rapport inhoudelijk zal behandelen.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer