AutoRai

Wereldpremière van de Maserati Gransport MC Victory

(2/17/2006)
Ter ere van het FIA GT 2005 constructeurskampioenschap heeft Maserati een nieuwe limited edition uitvoering van de GranSport uitgebracht. De Maserati GranSport MC Victory wordt officieel gepresenteerd tijdens de aanstaande Autosalon van Genève en is vanaf mei leverbaar in een gelimiteerde, genummerde oplage van 180 stuks.
Naast een uitgebreidere standaarduitrusting ten opzichte van de Maserati GranSport, waarvan hij af stamt, biedt de Maserati GranSport MC Victory een reeks nieuwe features waarmee Maserati duidelijk de link legt naar de Maserati MC12, als eerbetoon aan diens rijdynamiek.

Uiterlijk is de Maserati GranSport MC Victory direct herkenbaar aan zijn aërodynamische, uit blauw carbon vervaardigde voor- en achterspoilers en aan de Italiaanse vlag die op de zijkanten prijkt, nog een stijlkenmerk van de MC12.

Verbeterde aërodynamische effiency
De voorsplitter van de Maserati GranSport MC Victory werd opnieuw ontworpen met twee aërodynamische profielen aan de zijkant en een groter horizontaal profiel om de neerwaartse druk bij hoge snelheden te verhogen. De Maserati GranSport MC Victory stuurt nu nog scherper dankzij een meer directe en precieze besturing en een grotere stabiliteit bij hoge snelheden, dezelfde karakteristieken waarop ook de Maserati MC12 kan vertrouwen.

Interieur met carbon, leer en Alcantara
Net als bij het exterieur zijn ook de carbonelementen in het interieur vervaardigd uit blauw carbon. Die elementen worden gecombineerd met een keur aan lederen en Alcantara accenten. Die zijn terug te vinden op de bovenkant van het dashboard, in de deurpanelen, in het middelste deel van de carbon racestoelen, om de sportieve uitstraling te benadrukken, en op het stuurwiel, voor meer grip. In de cockpit van de Maserati GranSport MC Victory ervaart iedere bestuurder nu dezelfde spanning en opwinding als de coureurs achter het stuur van de Maserati MC12.

BedrijfsautoRAI.nl