Gemeente Amsterdam

Port of Amsterdam Asia Pacific Representative Office

17 februari 2006

Voorlichting

Haven Amsterdam start in Shanghai een eigen kantoor: het Port of Amsterdam Asia Pacific Representative Office. Sales director Gert-Jan Nieuwenhuizen vertrekt dit weekend naar Shanghai om het kantoor daar op te zetten.

Havenwethouder Mark van der Horst en algemeen directeur Hans Gerson van Haven Amsterdam lichtten op 17 februari de plannen voor het kantoor in Shanghai toe tijdens het afscheid van Gert-Jan Nieuwenhuizen.

Vanuit het Amsterdam Asia Pacific Representative Office gaat Nieuwenhuizen marketingactiviteiten voor Amsterdam verrichten in geheel Azië. Sinds 2001 zijn deze activiteiten geleidelijk opgevoerd. Een eigen Amsterdams kantoor in Shanghai moet nu leiden tot een nog efficiëntere marktbewerking. Het doel van het kantoor is het bekend maken, positioneren en verkopen van de Amsterdamse haven als internationaal logistiek knooppunt en als vestigingslocatie voor Chinese bedrijven.

Bedrijven in China zijn steeds meer geïnteresseerd om hun producten te exporteren naar andere markten in de wereld. Europa is hierbij een belangrijke afzetmarkt. De haven van Amsterdam heeft uitstekende mogelijkheden om deze goederenstromen van en naar China te behandelen. Daarnaast biedt Haven Amsterdam logistieke en industriële vestigingen van Chinese herkomst een goede vestigingslocatie. De unieke combinatie van logistiek en industrieel havenklimaat in Amsterdam sluit nauw aan op de expansieplannen van Chinese bedrijven in Europa.