Travel Unie International Nederland N.V.

overname negen reisbureaus van yo'r reiswinkel door tui nederland

TUI Nederland versterkt haar positie als marktleider op de reisbranche

Marktleider TUI Nederland, bekend van grote reismerken als Arke, Holland International en KRAS SterVakanties neemt negen reisbureaus van YO'R Reiswinkel over. Het failliet verklaarde YO'R Reiswinkel had 24 winkels verspreid over het hele land. Negen daarvan vormen een uitstekende aanvulling op de bestaande reisbureaugroep en zijn gevestigd in plaatsen waar TUI nog geen of onvoldoende vestigingen had.

Verder onder de naam Arke
De negen nieuwe vestigingen worden allen reisbureaus onder de naam Arke. Ze bevinden zich in Amsterdam, Amstelveen, Delft, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden en Leiden. "We zijn voornemend om de nieuwe vestigingen binnen een week na de huurcontractoverdracht weer operationeel te krijgen," aldus Nico van der Veer, directeur Retail van Arke. Vanaf eind 2005 zijn er al ruim 120 reisbureaus na een volledige face-lift omgedoopt in de traditionele Arke-kleur oranje. De negen nieuwe reisbureaus lopen naadloos mee in deze ontwikkeling. Het huidige personeel van de betreffende reisbureaus wordt op dit moment geïnformeerd over de overname en uitgenodigd om bij Arke te solliciteren.

Vertrouwen in het reisbureau
Deze overname bevestigt het vertrouwen dat TUI Nederland heeft in de toekomst van het reisbureau als distributiekanaal voor reizen. Persoonlijk advies in een professionele omgeving zal altijd een belangrijke rol blijven spelen in de reisbranche, ondanks de opkomst van internet. Met de overname versterkt TUI Nederland haar positie als marktleider in de reiswereld. Het aantal eigen- en franchise reisbureaus van TUI komt na de overname op ruim 210.