Gemeente Geertruidenberg


Leerlingen Dongemond College bezoeken gemeente

bezoek Dongemond College klein.JPG
Op maandag 13 februari hebben 17 leerlingen uit 4 VMBO de gemeente bezocht. Ze werden ontvangen door de wethouder van Sport, Ery Kooi, en Yvonne Hekker van PR en representatie.

Ery Kooi maakte de leerlingen wat wijzer over de gemeente: hoe werkt het hier, wat doet een burgemeester, het college, de raad, hoe zit het met het dualisme. Ook vertelde hij over het werk van de ambtenaren en de gemeentesecretaris en gaf hij aan wat de bevolking zelf kan doen.

Liever geen wethouder worden
Vervolgens gingen de leerlingen in twee groepen aan de slag. Eén groep verdiepte zich in de taak en werkwijze van een wethouder en één groep in de voorlichting en PR van een gemeente. Met deze bagage vertelden de groepen daarna aan elkaar wat ze ervan hadden opgestoken en of ze gemotiveerd waren om ook wethouder te worden. Helaas meldden zich geen gegadigden (voor werk als PR-medewerkster liep de belangstelling ook niet over..).
Ondanks het feit dat de leerlingen waarschijnlijk een ander beroep gaan kiezen, was het een leuke, leerzame middag met de leerlingen van de heer Twickler.