Dienstenbond CNV

Ontwikkelingen CAO VPB
17-02-2006

Na uw instemming met het CAO-resultaat is veel werk verzet om ook de teksten voor elkaar te krijgen. Binnenkort kunt u het CAO-boekje tegemoet zien. Graag willen we u ook over actuele zaken bijpraten.

Wisseling van opdracht
Met de VPB is afgesproken om enkele onderwerpen alvast voor te bereiden voor de komende CAO. Een van die onderwerpen gaat over het wisselen van een beveiligingsopdracht. Een heikel onderwerp, omdat bij de wisseling van opdracht uw baan op de tocht kan staan. Die pijnlijke onzekerheid bleek pas nog bij de wisseling van het object Shell/NAM. CNV Dienstenbond wil klare taal horen van de VPB. Onze inzet is om bij wisseling van opdracht uit te gaan van het volgende: wordt een beveiligingsopdracht door een ander beveiligingbedrijf overgenomen dan moet dat nieuwe bedrijf in principe ook alle medewerkers overnemen die op die opdracht aan het werk waren. Zo wordt voorkomen dat er mensen tussen wal en schip terecht komen. Deze discussie moet zo snel mogelijk opgelost worden.

Opletten: aanpassing in loonperiode
Per 1 januari zijn er allerlei zaken veranderd die direct van invloed zijn op uw loonstrook. Via ons bondsblad Akkoord bent u daarover geïnformeerd In de afgelopen maand is ook duidelijk geworden dat de belastingdienst nóg een verrassing voor u in petto heeft. Het wordt niet leuker en ook niet makkelijker. Uw werkgever is namelijk verplicht om de periode waarover u loon betaald krijgt, gelijk op te laten lopen met de periode waarover aangifte moet worden gedaan bij de belastingdienst voor de loonheffing. In sectoren waar in 4 weken gewerkt wordt, zoals beveiliging, stelt de belastingdienst simpel dat deze periode start op een maandag. Volgens de CAO VPB start de werkweek echter al op zondag (0.00 uur). De meeste bedrijven hebben deze wisseling in aanvang werkweek al in januari doorgevoerd.

Dat betekent dat zondag 29 januari overbleef als een extra dag, omdat loonperiode 2 is gestart op maandag 30 januari. Heeft u 29 januari gewerkt dan moet er normaal betaald worden. De zorg van CNV Dienstenbond betreft vooral de leden die zondag 29 januari roostervrij waren. Let er op dat u door deze actie van de belastingdienst niet opge-scheept wordt met een extra (onbetaalde) roostervrije dag! De CAO grendelt het aantal roostervrije dagen af per periode van 4 weken. Even opletten dus. Als u het niet vertrouwt, neem dan contact met ons op.

Zorgverzekeringen
In januari is door de VPB een overeenkomst gesloten met verzekeraar IAK/VGZ, voor een aanbod van zorgverzekeringen. Dit aanbod gaat over de basisverzekering en aanvullende verzekeringen. De VPB heeft er voor gekozen om het aanbod te verspreiden via uw werkgever. Kaderleden van CNV Dienstenbond hebben al opgemerkt dat dit aanbod lang niet iedereen heeft bereikt. Nu zijn er twee oplossingen:

* trek aan de bel bij uw werkgever zodat u alsnog informatie krijgt over dit aanbod; of

* laat u informeren over het aanbod dat CNV u kan doen. CNV heeft in samenwerking met verzekeraar OZ ook een aantrekkelijk aanbod voor u. Dit aanbod kunt u direct, via de website www.cnv.nl, bekijken en beoordelen.

Als u nog geen keuze heeft gemaakt, doe het dan wel vóór 1 maart 2006! Helaas is het dit jaar niet gelukt om een speciaal voordeel voor vakbondsleden te regelen. We zetten ons in om dit voor 2007 wel voor elkaar te krijgen, zodat lid zijn van CNV Dienstenbond dubbel loont.

Veilig en Gezond op de Weg; uniek aanbod van CNV Dienstenbond We maken ons niet alleen druk om uw arbeidsvoorwaarden. Ook de omstandigheden waaronder u moet werken, zijn voor ons van groot belang. Veilig en Gezond werken is dan ook een belangrijk thema voor CNV Dienstenbond. We willen u graag helpen om veilig en gezond in de beveiliging te kunnen werken. Vorig jaar kon u al deelnemen aan de trainingen Agressie tegen het Uniform. Dit voorjaar hebben we een ander aanbod voor u: Veilig en Gezond op de Weg! Voor alle beveiligers, maar vooral voor de collegas die in de mobiele surveillance werken en veel in de auto onderweg zijn. Lees er alles over in de bijgevoegde flyer. Reageer wel snel, want vol= vol!

Betaalde contributie verrekenen?
De contributie die u aan CNV Dienstenbond betaald kunt u laten verrekenen met het bruto-loon. U betaald daardoor minder belasting en dat levert een leuk voordeel op. Het lidmaatschap wordt zo snel 40% goedkoper. Om dit bij uw werkgever te regelen heeft u van ons een verklaring nodig. Deze verklaring van lidmaatschap en betaalde contributie is meegestuurd. Met deze verklaring kunt u naar uw werkgever gaan. Uw werkgever moet dan de verrekening met het bruto salaris in orde maken. Uw werkgever moet wel lid zijn van de VPB. Dit kunt u zelf controleren via www.vpb.nl .

Informatie
Meer weten naar aanleiding van deze Info? Neem voor vragen of reacties contact op met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding, via telefoonnummer 023-5670686 of e-mail h.gerding@cnvdibo.nl