Dienstenbond CNV

Uniek aanbod van CNV Dienstenbond
17-02-2006

Wat moet ik doen als ik met mijn auto gekanteld in de berm lig? Als mijn auto contact met de weg verliest door aquaplaning? Of als ik met mijn auto in een slip kom? Sterker nog, wát kan ik doen om deze gevaarlijke situaties te omzeilen?

Al deze vragen en meer worden beantwoord in de (ont)spannende maar bovenal leerzame cursus: Veilig en Gezond op de Weg. Deze training wordt u aangeboden via het project Veilig en Gezond Werken. Een project van het CNV en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, met als doel werknemers bewuster te maken van het belang om veilig en gezond te werken.

Voor wie?
De cursus staat open voor leden van CNV Dienstenbond maar ook niet-leden kunnen zich aanmelden. Het lijkt ons vooral nuttig voor de collegas die als mobiele surveillant veel bij de weg zijn. Als u werkt in een andere functie in de beveiliging bent u natuurlijk ook van harte welkom.

Programma
Er worden een aantal workshops georganiseerd met als centrale thema: Veilig en Gezond op de Weg. Tijdens de workshops maakt u kennis met een aantal verkeersveiligheidstrainingen. De volgende workshops krijgt u aangeboden:

* Rijvaardigheidstraining (verkorte versie). Praktische training in onder meer kijktechniek, zit- en stuurhouding en remtechnieken op verschillende soorten wegdek.

* Veilig en Gezond op de Weg.

* Reddingssimulator. Hoe bevrijd je jezelf en een ander op een veilige manier uit een gekanteld voertuig?

* Simulator Het Nieuwe Rijden. In een computersimulator wordt deze rijstijl van de 21e eeuw behandeld.

* Theoriesessie Wegenverkeerswet. Een toets over uw kennis van de Wegenverkeers-wet.

Waar en wanneer?
Locatie: VVCR locatie Lelystad, Talingweg 98, 8218 NX Lelystad. Datum: vrijdag 10 maart 2006 van 09.30 17.00 uur

Aanvullende informatie
De praktijkoefening vindt alleen met uw eigen auto plaats. Uw auto is tijdens de oefeningen casco verzekerd tot een schadebedrag van 30.000,- zonder verlies van no-claim en zonder eigen risico. Tevens is een inzittendenverzekering afgesloten.

Aanmelden voor deze cursus kan tot en met vrijdag 24 februari 2006 via de website www.veiligengezondwerken.nl of door een e-mail te sturen naar e.brander@cnv.net.

Kosten?
Aan de cursus zijn geen kosten verbonden.