Politie Zeeland


---

O-780-2006 Beginnend bestuurder blaast 8 keer teveel
Een 21-jarige man uit de gemeente Noord Beveland is vannacht door de politie betrapt, terwijl hij 'met een glaasje teveel' op, achter het stuur van zijn auto zat.
De agenten die hem staande hielden vorderden een blaastest van de man. Hij had bijna acht keer zoveel gedronken dan is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij mag dus voorlopig geen motorrijtuigen meer besturen. De man betreft een 'beginnend bestuurder'.

Z-0781-2006 Aanrijding
Rond 07.34 uur vanmorgen heeft een aanrijding plaatsgevonden op de N61 in Terneuzen.
Een 52-jarige man uit de gemeente Hulst zag te laat dat zijn voorganger, een 39-jarige man uit dezelfde gemeente, moest remmen en reed achterop zijn auto. Beide auto's beschadigden door de aanrijding. De schade bleef beperkt tot materiele.

W-0782-2006 Poging inbraak
In een bedrijf aan de Kanaalstraat in Oost Souburg is, vermoedelijk, tussen 18.00 uur gisteravond en vanmorgen 08.00 uur, geprobeerd in te breken.
De inbreker(s) heeft/hebben geprobeerd door een raam het pand binnen te komen. Dit is niet gelukt en uit het pand is niets weggenomen. In het pand is lichte waterschade ontstaan, omdat het vannacht door het open raam naar binnen heeft geregend.

Z-0783-2006 Katten verdwenen en (mogelijk) mishandeld
In de Lange Reksestraat in Terneuzen zit al enige tijd een groepje zwerfkatten.
Deze katten worden verzorgd (gevoed en gecastreerd/gesteriliseerd) door de Dierenbescherming in Terneuzen. In totaal waren er, tot voor kort, nog 13 katten aanwezig in de Lange Reksestraat. Sinds maandag zijn er van de 13 ineens nog maar 6 over. Van de 6 overgebleven katten lopen er 3 mank. De Dierenbescherming vermoed dat de katten zijn beschoten, echter zeker weet zij dit nog niet. E.e.a. is bij de Zeeuwse politie gemeld. Mocht er bekend worden hoe de dieren zijn verdwenen en mishandeld, dan wordt er aangifte gedaan bij de politie. Vooralsnog stelt de Dierenbescherming zelf een onderzoek in naar de mysterieuze verdwijning van de 7 katten.

W-0784-2006 Vernieling auto
In de Pauwpoort in Middelburg is een geparkeerde personenauto vernield.
Van de auto werd, afgelopen nacht, een van de ruitenwissers afgebroken. Een schadebedrag is nog niet bekend.

Z-0785-2006 Aanrijding met letsel
Vanmorgen rond 10.36 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de N61 in IJzendijke.
Op de kruising Turkeijeweg/Oranjestraat verleende een 54-jarige automobilist uit IJsselstein geen voorrang aan een hem tegemoetkomende auto die bestuurd werd door een 30-jarige vrouw uit Tilburg. De man wilde linksaf slaan in de richting van Waterlandkerkje en zag hierbij de auto van de vrouw over het hoofd. Beide betrokkenen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De man klaagde over pijn in de nek en had een wond aan een van zijn vingers. De (hoogzwangere) vrouw heeft (voor zover nu bekend) een hoofdwond. In de auto van de Tilburgse zat nog een 59-jarige vrouw uit de gemeente Sluis. Zij is eveneens gewond overgebracht naar het ziekenhuis. (polsfractuur)


---- --