Politie Zuid-Holland-Zuid

17/2 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 17-02-2006 o persberichten district I

HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD
DORDRECHT De politie heeft op donderdag 16 februari een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Noordergang. Via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) was een tip binnengekomen dat er mogelijk een hennepplantage op dat adres was. De agenten traden in de woning binnen en er werden 259 hennepplanten aangetroffen. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. Er werden twee personen op verdenking van overtreding van de Opiumwet aangehouden; een 25-jarige man uit Dordrecht en zijn 26-jarige vriendin uit Goes. Beiden zijn in verzekering gesteld. De hennep en alle apparatuur zijn vernietigd.

EIGENAAR PAND AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft op donderdagmorgen 16 februari een 55-jarige man uit Dordrecht aangehouden op het politiebureau aan de Groenmarkt. Hij meldde zich daar op uitnodiging van de politie. De man is eigenaar van een pand aan de Bankastraat. Hij wordt verdacht van het vermoedelijk geven tot gelegenheid tot het dealen/verkopen en het aanwezig hebben van drugs in het kamerverhuurpand. De man is in verzekering gesteld en zal op maandag 20 februari worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Het pand in de Bankastraat is al geruime tijd overlastgevend voor de buurt in verband met drugsgebruik en het dealen van drugs. De politie houdt scherp toezicht en heeft al diverse aanhoudingen verricht. Zo werden in januari 22 personen aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Vier vrouwen en 18 mannen werden toen in twee panden aan de Bankastraat en omgeving aangehouden. 21 verdachten werden vrij snel weer heengezonden. 1 verdachte werd langer vastgehouden.

VERDACHTE 5 EURO
DORDRECHT De politie heeft op donderdagmiddag 16 februari een 53-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een winkel op het Bagijnhof. De man wilde bij een drogist betalen met een vermoedelijk vals biljet van vijf euro. De caissière vertrouwde het niet en wilde het biljet niet aannemen. De politie werd er bij gehaald die de man aanhield. Op het politiebureau verklaarde hij dat het bankbiljet mee is gewassen in de was en er daardoor iets anders uit ziet. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Het bankbiljet wordt onderzocht door de technische recherche van de Politie Zuid-Holland-Zuid.

LASTIGE STRAATKRANTVERKOPER
DORDRECHT De politie heeft op donderdagavond 16 februari een vervelende straatkrantverkoper aangehouden op de Voorstraat. De man was vermoedelijk onder invloed van alcohol en gedroeg zich vervelend tegenover het winkelend publiek. De politie hield de 34-jarige man uit Gorinchem een veelpleger - aan op verdenking van openbare dronkenschap. Hij werd gevraagd mee te lopen naar het politiebureau aan de Groenmarkt. In eerste instantie liep de man rustig mee maar opeens werd hij recalcitrant en agressief. De man gaf een van de agenten een kopstoot en trok de jas van de agent stuk. Een andere agent kreeg een flinke trap en er werd een pluk haar uit zijn hoofd getrokken. De agenten kregen assistentie van collegas om de man onder controle te krijgen. De verdachte was zo agressief dat hij moest worden gepepperd. Hij werd ingesloten.

AANRIJDING MET ALCOHOL
DORDRECHT Op de Eigenhaard zijn donderdagavond 16 februari twee autos met elkaar in botsing gekomen. Een 29-jarige vrouw uit Dordrecht wilde in de straat achteruit inparkeren. Ze reed achteruit toen een 30-jarige man uit Dordrecht tegen haar auto botste. Hij had op haar moeten wachten aangezien de Eigenhaard een eenrichtingsweg is. De politie werd ingeschakeld. De 30-jarige man rook naar alcohol en moest een blaastest doen. Het bleek dat hij teveel had gedronken (620 ugl). Hij kreeg een rijverbod van 7 uur. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt voor de aanrijding. Beide wagens hadden materiële schade. Er raakte niemand gewond.

WEGGEREDEN NA BELEDIGING AGENT
DORDRECHT Een 47-jarige man uit Dordrecht kreeg donderdagavond 16 februari een bekeuring omdat hij geparkeerd stond naast een patatzaak aan de Steegoversloot. Daar geldt een stopverbod. De bestuurder werd vervolgens verzocht het voertuig op een andere plaats te zetten. De 47-jarige man weigerde dat en werd kwaad. De man werd vervolgens gevorderd het voertuig weg te halen. De man maakte toen aanstalten om uit te stappen. Hij was woest. De man beledigde de agente, stapte in en reed hard weg. Surveillerende agenten keken tijdens hun dienst uit naar de man en hielden hem later aan in de Visstraat. Hij wordt verdacht van belediging van een agente. Zij doet aangifte. De man kan in ieder geval twee bekeuringen tegemoet zien; voor het negeren van een stopverbod en het niet dragen van de gordel.