Politie Zuid-Holland-Zuid

17/2 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 17-02-2006 o persberichten district II

DOOR HET LINT
SLIEDRECHT De politie heeft op donderdagavond 16 februari een 48-jarige man uit Alblasserdam aangehouden in de Havikstraat in Sliedrecht. De man kwam in eerste instantie op het politiebureau in Sliedrecht. Hij had een verward verhaal over zijn ex-vrouw. Op een gegeven moment liep hij het bureau uit met de mededeling dat hij de ruiten van de woning van zijn ex ging ingooien. De politie anticipeerde hierop door direct naar de Havikstraat te gaan om de man tegen te houden. Ze troffen daar de 48-jarige die richting de agenten begon te provoceren en te beledigen. Een van de agenten gaf hij een vuistslag in het gezicht. De man moest worden gepepperd om hem rustig te krijgen. Hij werd aangehouden op verdenking van belediging en mishandeling van een agent. De agent die is geslagen, heeft aangifte gedaan. De verdachte werd ingesloten.

WAPENS IN BESLAG GENOMEN
HOOGBLOKLAND De politie heeft in de nacht van donderdag 16 februari op vrijdag 17 februari drie mannen van 19 jaar uit Sleeuwijk en 20 jaar (2) uit Gorinchem aangehouden op de N214 bij Hoogblokland. De politie voerde een controle uit bij de bestuurder. Met toestemming van de 19-jarige bestuurder mocht het voertuig worden gecontroleerd. Er kwamen drie dolken en een vuurwapen tevoorschijn. Een van de 20-jarigen had ook een kleine hoeveelheid harddrugs bij zich. De drie mannen zijn in verzekering gesteld. De wapens en drugs zijn in beslag genomen.

RAMKRAAK
LEERDAM In een winkel aan de Westwal in Leerdam is in de nacht van donderdag 16 februari op vrijdag 17 februari omstreeks 03.30 uur een ramkraak gepleegd. Een bewoner werd wakker van glasgerinkel en belde de politie. Het bleek dat een auto de winkel was binnengereden. De rolluiken en de achterliggende glazenpui werden geramd. De buit bestaat voorlopig uit een onbekende hoeveelheid sigaretten en krasloten. Vermoedelijk gaat het om 3 of 4 personen die de ramkraak hebben gepleegd. Met de auto die voor de winkel werd aangetroffen door de politie, werd binnengereden. De daders zijn er met een andere auto vandoor gegaan. De politie maakte een zoekslag in de omgeving maar trof niemand meer aan.
De aangetroffen auto is veiliggesteld en wordt onderzocht op sporen. De eigenaar van de winkel doet aangifte. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen die mogelijk iets gezien hebben of mensen die meer weten van dit incident worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)