Politie Zaanstreek-waterland

landelijke dossiers

Veiligheid Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten vrijdag 17 februari 2006

Zaanstreek-Waterland, 17-02-2006

Met: Man vermist, inkt aan vingers en aanhouding brooddief

Man vermist Purmerend, woensdag 15 februari 2006. Bij de politie is aangifte gedaan van vermissing van de 39-jarige Marcel Hoogeveen uit Purmerend. Hoogeveen is vermoedelijk vertrokken in zijn zwarte Fiat Croma met keneten HP-FP-36. De vermiste is een blanke man van ongeveer 180 cm lang met donkerblond haar, een snor en blauwe ogen. Hij heeft een litteken op zijn linker onderarm en droeg een bruine spijkerbroek, een bruin vest en een blauw T-shirt. Iemand die iets weet over Hoogeveen of zijn auto wordt verzocht te bellen met het wijkteam Purmer via 0900-8844.

Inkt aan de vingers Zaandam, donderdag 16 februari 2006, 17:30 uur. De politie heeft een 40-jarige Zaandammer van winkelbedienden overgenomen die wordt verdacht van poging tot winkeldiefstal en daarbij inkt aan zijn vingers kreeg. De man was als enige klant in de winkel op de Gedempte Gracht en een winkelbediende zag dat de man inkt aan zijn vingers had en er inkt uit een beveiligingsmiddel op een jack lekte. De verdachte werd daarop aangehouden en aan de politie overgedragen. De Zaandammer vertelde dat hij aan het beveiligingsmiddel had gerommeld uit nieuwsgierigheid. De politie maakt proces-verbaal op en de man werd na verhoor heengezonden.

Inbraak tankstation en aanhouding brooddief Purmerend, vrijdag 17 februari 2006, 01:22 uur. De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een tankstation waarbij vermoedelijk alleen een hoeveelheid sigaretten werd weggenomen. Aan de achterzijde werd met een fietsenrek een ruit ingeslagen waarna men binnen kon komen. De politie doet sporenonderzoek en gaat de opgenomen videobeelden bekijken. Later in de nacht waren agenten aan het posten bij een supermarkt op het Gildeplein waar regelmatig brood voor de deur van de pallets werd gestolen. Een 28-fietser uit Purmerend stapte af bij een pallet, scheurde het plastic stuk en nam brood mee. Na aanhouding bleek dat de man ook een zak met sigaretten bij zich had. De verdachte werd ingesloten en er wordt onderzocht of hij in verband kan worden gebracht met de inbraak in het tankstation.

Inbraak woningen Oostzaan en Zaandam, donderdag 16 februari 2006. De politie stelt een onderzoek in naar enkele inbraken. Op het Noordeinde in Oostzaan werden twee inbrekers overlopen die in de richting van de Jollenmakersstraat vluchtten. Zij hadden ingebroken in een aan een woning grenzende garage. Vanuit de garage werd de tussendeur naar de woning geopend. In de garage is een rugzak met inbrekerswerktuigen achtergebleven. Er wordt niets vermist. Een zoekactie in de omgeving, waarbij een politiehond werd ingezet, leidde niet tot het gewenste resultaat. Op de Oudemansstraat in Zaandam werd ingebroken door het openbreken van een voordeur. Er werd geld, een horloge en sigaretten gestolen. Op de Linnaeusstraat werd op soortgelijke wijze ingebroken. Hier werd een grote hoeveelheid sieraden weggenomen. De afdeling forensische opsporing stelt een onderzoek in naar de sporen.

Laatst gewijzigd 17-02-2006 13:12 | © Politie Zaanstreek-Waterland |