Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE

17 februari 2006

Heerde - vrouw zwaar gewond bij ongeval

Een 22-jarige inwoonster uit Wapenveld is vrijdagochtend bij een aanrijding op de Eperweg zwaar gewond geraakt. De vrouw reed omstreeks 08.40 uur met haar auto in de richting Epe en is in de S-bocht door onbekende oorzaak in een slip geraakt en tegen een boom in de rechter berm gebotst. Een passerende scholier verleende eerste hulp en wist via een passerende automobilist alarm te slaan Bij de aanrijding raakte bekneld en werd door brandweer- en ambulancepersoneel uit haar auto bevrijd. Na te zijn gestabiliseerd is zij overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De verkeersongevallendienst heeft een onderzoek op de plaats van de aanrijding verricht. De politie zoekt mensen die meer duidelijkheid kunnen geven over het ongeval. Zij kunnen bellen met 0900 - 8844. Voor de jongeman is het bureau Slachtofferhulp in kennis gesteld.

Epe - Auto spint 360 graden Getuigenoproep Op donderdag 16 februari omstreeks 11.50 uur reed in Epe een vrouw in een rode Suzuki Swift zo hard achteruit de Sint Anthonieweg op, dat haar auto 360 graden spinde, door de tuin van het Groene Kruisgebouw reed en tegen een daar geparkeerde auto botste. Deze auto werd door de Suzuki meegesleurd naar de overzijde van de rijbaan. Pas daar raakten beide auto's weer los van elkaar. De brokkenmaakster reed nog een stukje achteruit en kwam tegen een boom tot stilstand. De vrouw zag toch nog kans om met haar zwaar beschadigde auto weg te rijden. De politie vraagt getuigen van de aanrijding zich te melden via 0900 - 8844. Ook mensen die informatie hebben over de bestuurster van de rode Suzuki wordt gevraagd zich te melden via 0900 - 8844.

Epe / Putten - Controle hangplekken jeugd

De politie controleert actief op de diverse jongerenhangplekken in de gemeenten en wijken. In de avond van donderdag 16 februari is de politie in Epe op de Partoor Somstraat geweest, de Markt en de Wachtelenbergweg, en in Vaassen aan de Geertstraat. Ook in Putten heeft de politie een rondje gemaakt langs het sportcentrum aan de Engweg, het Fontanusplein, op de Groene Scheg en aan de Halvinkhuizerweg. De politie spreekt de jongeren aan, maakt een praatje en controleert op zaken als drugs en alcohol. Zowel in Ede als in Putten waren deze avond geen bijzonderheden te melden.

Ermelo - Bromfietser (16) ernstig gewond

Op donderdag 16 februari rond 11.15 uur kwam een 16-jarige jongeman uit Ermelo met zijn bromfiets op de Paul Krugerweg in de rechterberm terecht, waarna hij tegen een boom reed. De jongeman is met spoed overgebracht naar het Sophiaziekenhuis. Zijn toestand was ernstig. De politie stelt een sporenonderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Ook de bromfiets wordt onderzocht.

Harderwijk - Kop-staartbotsing achter begrafenisstoet

Een 59-jarige man uit Ermelo en een 69-jarige man uit Harderwijk reden op de Hoofdweg in Harderwijk in de richting van de Deventerweg stapvoets achter een begrafenisstoet. Een 37-jarige man uit Harderwijk zag te laat dat beiden stapvoets reden en probeerde nog te remmen maar kon een aanrijding met de 69-jarige man uit Harderwijk niet meer voorkomen. Door de klap botste deze op zijn beurt weer op de auto van de 59-jarige man uit Ermelo. De begrafenisstoet heeft geen hinder ondervonden.

Harderwijk - Inbraak in woning

Bij een woning aan de Scheepssingel in Harderwijk is donderdag 16 februari overdag ingebroken. Een raam aan de achterzijde van de woning is opengebroken. Onder meer een mobiele telefoon, digitale camera zijn ontvreemd. De dieven vonden ook een sleutelbos en gingen er met de auto van de bewoners vandoor. Het gaat om een zwarte Fiat Ceicento, gekentekend 52-NL-VT. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en onderzoekt de inbraak.

Harderwijk - Snelheidscontrole

De politie heeft aan de Newtonweg in Harderwijk 1000 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 32 Automobilisten reden te snel. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/u waar 60 is toegestaan. Ook aan het Westeinde en de Deventerweg heeft de politie gecontroleerd. Op de Deventerweg zijn 1160 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 63 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 63 km/u waar 50 is toegestaan. De hardrijders kunnen een proces-verbaal tegemoet zien.

Heerde - Vandalisme voor de ogen van een agent

Een 12-jarige jongen uit Heerde fietste donderdag 16 februari rond 11.15 uur over de Zwolseweg en trapte uit baldadigheid een vuilcontainer omver. Dat gebeurde precies onder de ogen van een politieagent die daar toevallig ook fietste. De jongeman krijgt een proces-verbaal voor zijn gedrag.

Nunspeet - Inbraak in bedrijf met grote schade

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak bij een bedrijf aan de Galvaniweg in Nunspeet in de nacht van 15 op 16 februari. Bij de inbraak is grof geweld gebruikt en veel schade aangericht. De deur van de personeelsingang was volledig gesloopt. Ook in het pand werden de nodige vernielingen gepleegd. Zo forceerde men de afgesloten toegangsdeuren tot de kantoorruimtes en de schade is dan ook aanzienlijk.De insluipers hebben een aantal laptops en een klein geldbedrag ontvreemd.

--- Einde persberichten ---

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --