Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Justitie

Persbericht ministerraad
17 februari 2006

Benoeming nieuwe procureur-generaal

De ministerraad heeft op voorstel van minister Donner van Justitie ingestemd met de voordracht van mevrouw mr. H.W. Samson-Geerlings voor benoeming tot lid van het College van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie. De benoeming gaat in op 1 maart 2006.

Mr. Samson-Geerlings (53) volgde een opleiding Nederlands Recht, richting staats- en administratief recht aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Vanaf 1984 is zij werkzaam geweest als (hoofd)officier van Justitie en als advocaat-generaal bij diverse parketten (Rotterdam, Arnhem en Dordrecht). Zij is thans - sinds juli 2003 - hoofdofficier van Justitie bij het arrondissementsparket Utrecht. Daarnaast vervult zij diverse nevenfuncties op het terrein van recht en maatschappij.

Met de komst van mr. Samson-Geerlings zal het College van 1 maart 2006 tot
1 juni 2006 bestaan uit vijf personen te weten mr. H.N. Brouwer (voorzitter), mr. H.J. Bolhaar, mr. D.W. Steenhuis, mr. H.AE. Uniken Venema en mr. H.W. Samson-Geerlings. Per 1 juni zal mr. D.W. Steenhuis vanwege zijn pensionering het College verlaten en zal het College weer uit vier personen bestaan.

RVD, 17.02.2006