Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 17 februari

Alkmaar, 17-02-2006 o 14.13 uur

Gewapende overval

Wervershoof, donderdag 16 februari 2006

Op donderdagavond omstreeks 21.00 uur vond er een gewapende overval plaats op een videotheek aan de Dorpsstraat in Wervershoof. Op het moment van de overval waren een 38jarige medewerkster en de 42-jarige eigenaresse in de winkel aanwezig. Op dat moment kwam een man de videotheek binnen. Deze man trok een vuurwapen en bedreigde de medewerkster en de eigenaresse hiermee. Zij moesten het geld uit de kassa afgeven. De overvaller ging er met het geld uit de kassa vandoor. De slachtoffers bleven ongedeerd.

De overvaller was een negroïde man met een zeer donkere huidskleur. Lengte ongeveer 1,75 meter. Hij droeg een bivakmuts of een sjaal over het gezicht. Verder droeg hij een donkere joggingbroek en een (ski)jack.

Overval op taxichauffeur

Hoorn, vrijdag 17 februari 2006

Op donderdagavond omstreeks 23.30 uur kreeg een 24-jarige taxichauffeur uit Haarlem een rit vanaf het station in Haarlem naar de Waterhoorn in Hoorn. Toen hij met de klant in Hoorn aan was gekomen vroeg deze wat de rit moest kosten. De man deed vervolgens net of hij geld uit zijn zak pakte. Hij pakte echter een vuurwapen waarmee hij de taxichauffeur bedreigde. De chauffeur moest zijn geld en GSMs afgeven. Aanvankelijk werden ook de autosleutels afgenomen, maar de overvaller gooide deze terug op de achterbank van de auto.

De overvaller was een negroïde man met een leeftijd tussen 24 en 26 jaar. Hij had een lengte van ongeveer 1,80 meter. De man had een ringbaardje en dunne bakkebaarden. Hij was gekleed in een zwarte jas (bomberjack), een zwarte sjaal en zwarte muts en een blauwe spijkerbroek.

Overval op café

Hoorn, vrijdag 17 februari 2006

Op vrijdagmorgen omstreeks 06.00 uur werd een café aan de Dubbele Buurt in Hoorn overvallen door twee mannen. Het café was juist open gegaan en naast een vrouwelijk personeelslid en twee bezoekers waren er geen andere personen in het café aanwezig. Een van de twee mannen trok bij binnenkomst een vuurwapen waarmee het personeelslid werd bedreigd. Nadat de overvallers het geld uit de kassa hadden gehaald gingen zij er vandoor. De buit was slechts een klein bedrag.

De man met het vuurwapen was ongeveer 1,85 meter lang. Hij droeg een lange donkere jas met een capuchon over zijn hoofd. Onder de capuchon droeg hij een pet en over zijn gezicht had hij een sjaal. De tweede overvaller was korter, ongeveer 1,70 meter lang. Hij sprak goed Nederlands. Deze verdachte was gekleed in een zwarte leren jas. Hij droeg een zwarte bivakmuts.

Aanrijding met letsel

Heerhugowaard, donderdag 16 februari 2006

Op donderdagmiddag om 14.55 uur vond er op de Westerweg te Heerhugowaard een aanrijding plaats waarbij een bestuurder gewond raakte. Een 32-jarige man uit Bergschenhoek reed in een personenauto over de Westerweg. Hij kwam vanuit de richting Alkmaar. Plotseling zag hij dat het verkeer voor hem tot stilstand was gekomen. Om een aanrijding te voorkomen stuurde hij naar links waarbij hij op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht kwam. Hier botste hij frontaal tegen een tegenligger, een 48-jarige man uit Wormer. Deze kwam in zijn auto bekneld te zitten en moest door de brandweer worden bevrijd. De man uit Wormer liep bij de aanrijding gebroken ribben en een gebroken borstbeen op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. De weg werd in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Na ruim een uur kon de weg weer worden vrijgegeven. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid.

Den Helder, donderdag 16 februari 2006

Op donderdagmiddag omstreeks 16.35 uur raakte een 23-jarige vrouw uit Den Helder gewond bij een aanrijding op de kruising Zuiderhaaks-Kruiszwin-Middelzand in haar woonplaats. De vrouw reed in een personenauto over de Middelzand (Julianadorp). Op de kruising verleende zij geen voorrang aan een van rechts komende auto, bestuurd door een 27-jarige man uit Den Helder. Er ontstond een aanrijding waarbij de auto van de vrouw doorschoot en ook nog tegen de auto van een 41-jarige man uit Den Helder aanbotste. De vrouw raakte bij de aanrijding gewond. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis.

Snelheidscontrole

Alkmaar, donderdag 16 februari 2006

Op donderdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Laan van Straatsburg in Alkmaar. De controle werd uitgevoerd met een handradarapparaat (lasergun). In totaal kregen 9 bestuurders een bekeuring die sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 75 km per uur.

Zuidschermer, donderdag 16 februari 2006

Op donderdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Zuidervaart in Zuidschermer. Van de 630 passanten reden er 108 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Overtredingspercentage: ruim 17%. Hoogst gemeten snelheid: 84 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Schoorl, vrijdag 17 februari 2006

Op vrijdagmorgen werd een snelheidscontrole gehouden op de Voorweg in Schoorl. In verband met wegwerkzaamheden, waarbij een deel van het wegdek is weggeschraapt, geldt ter plaatse een maximum snelheid van 30 km per uur. Van de 500 passanten reden er 228 te snel. Overtredingspercentage bijna 46%. Hoogst gemeten snelheid 67 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Hoorn, donderdag 16 februari 2006

Op donderdagavond hield de politie een snelheidscontrole op het Keern in Hoorn. De eerste auto die harder reed dan de toegestane 50 km per uur reed 71. De 19-jarige bestuurder uit Oostwoud bleek inmiddels al niet meer in het bezit te zijn van een rijbewijs. Als gevolg van eerdere verkeersmisdragingen en drugsgebruik was zijn rijbewijs al geschorst. Om zijn rijbewijs terug te krijgen zal hij een geschiktheidsonderzoek moeten afleggen bij het CBR.

Verkeerscontrole

Heerhugowaard, donderdag 16 februari 2006

Op donderdagmiddag werd een algemene verkeerscontrole gehouden op de Middenweg in Heerhugowaard. De controle was voornamelijk gericht op veel voorkomende overtredingen. In totaal kregen 29 bestuurders een bekeuring, waarvoor 27 maal wegens het niet dragen van een veiligheidsgordel.

Hoorn, donderdag 16 februari 2006

Op donderdagavond werd een verlichtingscontrole gehouden in het Park Risdammerhout in Hoorn. In totaal kregen 12 fietsers een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.

Heiloo, donderdag 16 februari 2006

Op donderdagmiddag werd een bromfietscontrole gehouden op de Kennemerstraatweg in Heiloo. In totaal leverde de controle 19 bekeuringen op wegens het rijden op een opgevoerde bromfiets, het veroorzaken van teveel lawaai en diverse technische gebreken. De controle werd uitgevoerd naar aanleiding van klachten van omwonende over het verkeersgedrag en de overlast van bromfietsers.

Alcoholcontrole: beginnersrijbewijs

Den Helder, vrijdag 17 februari 2006

Op vrijdagmorgen omstreeks 00.00 uur werd een 19-jarige Nieuwedieper in een personenauto gecontroleerd op de Middenweg in zijn woonplaats. De jongen viel op doordat hij met een snelheid van 75 km per uur reed. De jongen bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 155 ug/l. De jongen kreeg een proces-verbaal omdat hij onder de nieuwe regeling voor beginnend chauffeurs valt (beginnersrijbewijs). Hierbij mag hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben.

Rijbewijs kwijt

Den Helder, vrijdag 17 februari 2006

Op vrijdagmorgen werd een 52-jarige vrouw uit Den Helder in een bestelauto gecontroleerd op de Beatrixstraat in haar woonplaats. De vrouw had alcohol gedronken. Zij blies 590 ug/l. Dat is bijna drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Zij kreeg een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren. De vrouw was opgevallen doordat zij over de weg slingerde.

Wieringerwerf, vrijdag 17 februari 2006

Op vrijdagmorgen omstreeks 06.15 uur werd een 31-jarige man uit Haarlem in een personenauto gecontroleerd op de Terpweg in Wieringerwerf. De man had alcohol gedronken. Hij blies 745 ug/l. Dat is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Poging inbraak woning

Zwaagdijk-West, donderdag 16 februari 2006

Op donderdagavond omstreeks 20.00 uur kwamen de bewoner van een pand aan de Zwaagdijk in Zwaagdijk-West thuis. Achter zijn woning zag hij twee mannen staan. Toen hij ze aansprak renden de mannen weg. Bij zijn woning zag hij dat er was geprobeerd een raam open te breken. De inbrekers waren echter nog niet binnen geweest. Er werd een politiehond ingezet om het vluchtspoor van de mannen te volgende. De hond volgde het spoor voor meer dan een kilometer. Het eindigde echter bij een parkeerplaats waar de verdachten vermoedelijk in een auto zijn gestapt.

Woninginbraak

Castricum, donderdag 16 februari 2006

Op donderdagavond werd tussen 17.55 en 20.30 uur ingebroken in een woning aan De Bloemen in Castricum. De daders kwamen het pand binnen door een slaapkamerraam te forceren. Zij kwamen bij het slaapkamerraam op de eerste verdieping met gebruikmaking van een ladder die zij uit de schuur van de woning hadden gehaald. Uit de woning werden een 40 inch LCD-televisie, een DVD-recorder en computerapparatuur ontvreemd.

Laatst gewijzigd 17-02-2006 14:20 | © Politie Noord-Holland Noord |