Politie Limburg-Zuid

Poging straatroof op klaarlichte dag

Politie zoekt getuigen

Valkenburg a/d Geul, 17-02-2006 o Donderdagmiddag 16 februari 2006 rond 16:30 uur heeft een man op de L. van de Maesenstraat in Valkenburg geprobeerd een 38-jarige vrouw uit diezelfde plaats van haar portemonnee te beroven.

De vrouw stond bij de pinautomaat van de Rabobank te pinnen toen ze plotseling werd vastgepakt. Ze merkte dat een man probeerde haar portemonnee uit haar handen te trekken. Deze hield ze echter stevig vast, waardoor dit niet lukte. Wel scheurde de portemonnee hierdoor stuk. Vervolgens werd de vrouw losgelaten en liep de onbekende man weg in de richting van de Geneindestraat.

Ondanks dat dit overdag gebeurde en er veel mensen in de omgeving waren, zijn er geen mensen geweest die de vrouw geholpen hebben zich te ontdoen van haar belager.
De verdachte was een blanke man, tussen de 35-40 jaar met een stevig postuur. Hij had kort hoogblond haar met een kale kruin. Hij was gekleed in een zwart windjack en een blauwe spijkerbroek. De politie hoopt dat er getuigen zijn van dit voorval en verzoekt hen zich te melden via het algemene politienummer 0900 8844 (lokaal tarief).