Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

17 februari 2006

Beemte Broekland - Voorrangsbord voorkomt tewaterlating auto Een 74-jarige vrouw uit Apeldoorn raakte donderdagmiddag (16/02) op de kruising Beemterweg/Kanaal Noord gewond door een aanrijding met een 41-jarige plaatsgenoot. De vrouw zat in de auto van haar 76-jarige echtgenoot die rond 17.45 uur het kruispunt opreed en hierbij geen voorrang verleende aan de 41-jarige automobilist die van rechts kwam. Door de klap van de aanrijding kwam de 41-jarige man bijna in het kanaal terecht. Een voorrangsbord hield de auto tegen. De 74-jarige vrouw liep een lichte hersenschudding op.

Apeldoorn - Automobilist onder invloed

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (17/02) op de Akkerwinde een 29-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed in zijn auto zat. De politie trof de man vrijdagmorgen vroeg rond 02.30 uur voor een woning in zijn auto aan. De auto stond stil en de man zei niet gereden te hebben. De politie had al een melding gekregen, dat de verdachte eerder als een gek door de buurt gereden had. De politie confronteerde de verdachte met deze verklaring en bracht hem over naar het politiebureau. Zijn promillage bleek 1,2 te zijn. De politie maakte proces-verbaal op.

Apeldoorn - Politie pakt drietal voor vernielen autoruit

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (17/02) in het centrum drie Apeldoorners (twee van 18 en één van 17 jaar) aangehouden die worden verdacht een autoruit van een 27-jarige Apeldoorner te hebben vernield. Een oplettende getuige hoorde vrijdagmorgen vroeg rond 01.40 uur een knal en zag drie jongens weglopen bij de auto van de benadeelde. De ruit van de auto was ingeslagen. De getuige gaf de politie een goed signalement door. De politie hield eerst op de Nieuwstraat twee verdachten aan en later op de Mariastraat een 18-jarige Apeldoorner die bloed aan zijn hand had. De politie bracht de drie verdachten over naar het bureau voor verhoor. Onderzoek wees uit dat één van de 18-jarige mannen niets met de vernieling van de auto te maken had. Ook de 17-jarige kon worden afgehoord, waarna hij naar huis kon. . Er was niets uit de auto verdwenen en verdachte (met bloed aan hand) is voor onderzoek ingesloten. Vrijdagochtend bekende hij zijn daad en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - Politie pakt veelpleger

De politie heeft donderdagmiddag (16/02) op de Stationsstraat een 35-jarige Apeldoornse veelpleger aangehouden. De politie zag de man rond 13.55 uur vanaf de Kanaalstraat de Stationsstraat in rennen. Hij hield onder zijn jas iets verborgen. Dit bleek een tas te zijn die hij eerder in een winkel in de Oranjerie had gestolen. De politie bracht de verdachte naar het politiebureau en sloot hem op in een cel.

Apeldoorn - Politie treft gestolen fietsen aan

De politie Twello en Apeldoorn hebben bij een gezamenlijk onderzoek bij een woning aan de 1e Wormenseweg een aantal fietsen aangetroffen die van diefstal afkomstig bleken te zijn. De politie hield donderdag (16/2) de 45-jarige bewoner aan die bovendien verklaarde dat zijn zoon fietsen koopt van een jeugdige plaatsgenoot. De politie hield beide jongens aan, verhoorde de drie verdachten en zond hen daarna heen. De twee minderjarige verdachten worden verwezen naar het preventieproject LINK waar een passende maatregel wordt getroffen. In ieder geval stonden 3 fietsen al als gestolen te boek en de politie neemt contact met de benadeelden op. Tegen de vader wordt proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - Automobilist rijdt onder invloed van drugs

De politie heeft donderdagavond (16/2) op de Regentesselaan een 26-jarige automobilist uit Vaassen aangehouden die onder invloed van drugs reed. De man viel de politie rond 21.20 uur op door zijn rijgedrag. Zo reed hij met flinke snelheid vanaf de Hofstraat de Stationsstraat in en haalde een automobilist in die zijn richtingaanwijzer naar links aan had staan. De politie controleerde de man en onderzoek wees uit dat de verdachte eerder die avond ook al asociaal rijgedrag had vertoond. Hij bekende dat hij een joint had gerookt en vervolgens was gaan rijden. De politie liet een bloedproef afnemen, nam zijn rijbewijs in, gaf de verdachte een rijverbod van acht uur en maakte proces-verbaal op.

Wenum Wiesel - vrouw zwaar gewond bij aanrijding

Een 75-jarige fietsster uit Wenum Wiesel is vrijdagochtend (17/2) zwaar gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde omstreeks 09.45 uur op de kruising van het Kanaal Noord met de Beemterweg. Het slachtoffer reed over het Kanaal Noord en achter haar, uit de richting Vaassen naderde een 40-jarige automobiliste uit die plaats. Bij de kruising met de Beemterweg heeft, zo blijkt uit onderzoek, het slachtoffer onvoldoende uitgekeken en wilde deze weg inrijden. De automobiliste reed met geringe snelheid en heeft getracht een aanrijding te voorkomen. Desondanks werd het slachtoffer geschept en is zwaar gewond naar het ziekenhuis vervoerd.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --