Landstede


Finse studenten studeren af bij Vormgeving & Entertainment

Twee Finse studenten Grafische vormgeving, Juha Kuusela (29) en Ville Nyman (22), studeren af bij de opleiding Vormgeving & Entertainment. Ze arriveerden op 6 februari en blijven vier weken in Zwolle.

Rembrandt
Ville studeert af op grafisch ontwerp op verpakkingen. Juha heeft onder andere Rembrandt als afstudeerproject gekozen. Hij verdiept zich daarvoor in het werk van Rembrandt, maar kijkt ook naar afgeleide vormen van Rembrandts werk, zoals The Amazing Rembrandts, een tentoonstelling van Museum Ons Lieve Heer op Solder in Amsterdam en zorgorganisatie Amerpoort Asvz met kunst van mensen met een verstandelijke beperking. De Avro zendt op 18 februari een documentaire uit over de totstandkoming van de kunstwerken.

Tegenbezoek
In december waren ook twee Finse te gast bij de opleiding Vormgeving & Entertainment. In maart brengen tweedejaars studenten van V&E een tegenbezoek aan Finland. Ze gaan daar een tv-film maken over de Finse jongerencultuur.

Uitwisselingsproject
De studenten komen naar Nederland vanwege het Art-cult project, een Europees uitwisselingsproject van het Leonardo da Vinci fonds. Naast Nederland (Landstede) doen Finland, Estland en Duitsland mee aan dit project dat zich richt op kunstzinnige ontwikkeling. The Amazing Rembrandts