Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

17 februari 2006

Winterswijk - Politie achterhaalt doorrijder na aanrijding

Een 79-jarige automobilist uit Winterswijk is donderdagmiddag (16/02) op een parkeerplaats aan De Starckenrode tegen de auto van een 28-jarige plaatsgenoot aangereden en is vervolgens doorgereden. Een getuige uit Winterswijk die in de auto van de 28-jarige man zat, zag rond 16.00 uur dat de 79-jarige automobilist tegen de geparkeerde auto botste en er vandoor ging. De getuige noteerde het kenteken en de politie ging op zoek naar de verdachte. Hij verklaarde dat hij wel iets had gemerkt maar dacht dat hij tegen een paaltje was gereden. De politie maakte proces-verbaal op.

Sinderen - Automobilist loopt nekletsel op

Een 76-jarige automobilist uit Varsseveld heeft donderdagmiddag (16/02) op de Harterinkdijk door een aanrijding tegen een boom nekletsel opgelopen. De man had zijn voertuig niet geheel onder controle en botste door nog onbekende oorzaak rond 16.50 uur tegen een boom en kwam op de kop in een weiland terecht. Het slachtoffer zat bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer worden bevrijd. Een ambulance vervoerde hem met nekklachten naar het ziekenhuis.

Hummelo - Automobilist onder invloed

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (17/02) op de Hessenweg een 22-jarige automobilist uit Hummelo aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man vrijdagmorgen vroeg rond 01.30 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,6. De politie maakte proces-verbaal op.

Didam - Automobilist slok te veel op

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (17/02) op de A18 een 23-jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man vrijdagmorgen vroeg rond 02.00 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,8. De politie maakte proces-verbaal op.

Doetinchem - Computer uit kelder gestolen

Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag (16/02) uit een kelder onder een appartementencomplex aan de Zuivelweg een complete computer gestolen. De 23-jarige eigenaar ontdekte donderdagmorgen rond 09.00 de diefstal en deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.

Didam - Winkeldief aangehouden

De politie heeft donderdagmiddag (16/02) in een winkel aan de Oranjestraat een 19-jarige winkeldief uit Didam aangehouden. Personeel betrapte de man rond 13.50 uur toen hij een boek met een waarde van zeven euro mee wilde nemen zonder te betalen. De politie bracht de man over naar het politiebureau voor verhoor. De politie maakte daarna proces-verbaal op.

Didam - Zonder kaartje in trein

De politie heeft donderdagmiddag op het station een 35-jarige man uit Didam aangehouden die zonder kaartje in de trein van Arnhem naar Didam zat. Bovendien kon hij zich niet legitimeren en gedroeg hij zich boos en gefrustreerd tegenover het personeel van de NS. De politie hield hem aan en onderzoek wees uit dat hij zich eerder en meermalen aan dit feit had schuldig gemaakt. De politie maakt proces-verbaal op.

Ruurlo - Opgevoerde bromfiets

De politie heeft donderdagmorgen op de Vordenseweg de bromfiets van een 16-jarige jongen uit Hengelo (Gld.) van de weg gehaald. De politie zag de jongen rond 11.00 uur met hoge snelheid rijden en liet hem stoppen. De jongen zei direct dat zijn bromfiets wel 90 km per uur kon. De politie zette de tweewieler op een rollentestbank en constateerde dat de brommer inderdaad te hard kon rijden. De politie maakte proces-verbaal op.

Zutphen / Ruurlo - diefstallen bij waterschap

Bij het gemaal aan de Schouwlaakseweg hebben onbekenden deze week zo'n 70 meter roestvrijstalen leuning gestolen. De leuningen zijn handwerk en het waterschap is voor duizenden euro's gedupeerd. Deze diefstal staat niet op zich, want afgelopen nacht werd bij het waterschap in Ruurlo een soortgelijke diefstal gepleegd. Hier werden 9 aluminium afsluiters van 1 x 1 m gestolen. De buit is waarschijnlijk op de aanhanger van een werknemer vervoerd. Het karretje met groene spatborden en houten kuip stond tijdelijk op het terrein. De gestolen goederen zullen zeer waarschijnlijk via de oudijzerbranche verkocht worden. Onlangs werd in Ulft (berichten 8/2) noog een 22-jarige man uit die plaats aangehouden die bij het waterschap in zijn woonplaats relingen had gestolen. Deze werden in een schuur teruggevonden.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --